Be golfo toliau klestės prostitucija

Visi žino, kas nutinka užlipus ant grėblio. Tačiau tautos išrinktieji vis tiek bando patikrinti savo kaktos kietumą. Regis, jos nė kiek negaila ir Seimo vicepirmininkui V.Gedvilui.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 24, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:25 AM

Aistringas golfo entuziastas ant to paties grėblio lipa jau kelintą kartą. „Darbietis“ su kolegomis vėl ėmė siūlyti mokesčių lengvatą golfui.

Kaip ir prieš aštuonerius metus, politikas pateikė įstatymo pataisas, kuriomis siekia išlaidas golfui išbraukti iš reprezentacijai nepriskiriamų sąnaudų ir joms netaikyti pelno mokesčio.

Dabar galiojanti tvarka reprezentacijai nepriskiria ne tiktai išlaidų golfui, bet ir medžioklei, žvejybai, plaukiojimui jachtomis, azartiniams lošimams, stovyklavimui.

Bet V.Gedvilas įsitikinęs, kad golfui, tapusiam olimpine sporto šaka, reikia išskirtinio dėmesio ir didesnių pinigų, tad jis neturėtų būti prilyginamas azartiniams lošimams ar medžioklei.

Kažin ar tokie įrodinėjimai šįkart paveiks daugumą parlamentarų?

Kai V.Gedvilas pirmąkart teikė analogišką įstatymo pataisą, buvo pateikta ir svaresnių argumentų. Tada buvo tikinama, kad golfo plėtra Lietuvoje padės kovoti ir su prostitucija.

Toks išmestas švietalas tuomet balsuoti už pataisas įtikino Seimo liberalus.

Dabartinis jų lyderis E.Masiulis prisipažino ne iš karto supratęs, kaip golfas susijęs su prostitucija, bet vis dėlto radęs sąsajų: „Taigi šio žaidimo esmė – pataikyti į skylutę.“

Prieš kelerius metus pataisoms po pateikimo buvo pritarta galbūt ir todėl, kad, kaip pažymėjo viena konservatorė, kolegoms nuo karščio suminkštėjo smegenys. Mat senoji Seimo salė buvo prastai vėdinama.

Bet politikams persikėlus į naują posėdžių salę su puikia kondicionavimo sistema golfo entuziastų reikalai ėmė strigti. Gal dėl to, jog šįkart nebuvo pabrėžta, kad šis žaidimas – kovos su prostitucija priemonė?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.