Kauniečiai nežino, kokiame mieste ieškoti Kauno savivaldybės

Negi Kaune neliko ambicingų verslininkų, galinčių mesti jiems iššūkį?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 24, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:03 AM

Santechniką ar elektriką taip pat visi geriau pažįsta negu seniūną ir artimiausioje policijos nuovadoje dirbančius pareigūnus.

Tokiame fone naivu tikėtis, kad kauniečiai žinotų, kas tiems pareigūnams, gelbėtojams ir medikams uždirba atlyginimus. Taip, apie miesto verslo atstovus Kauno gyventojai žino neįtikėtinai mažai.

Tai įrodė vienos komunikacijos agentūros užsakymu atliktas kaunietiškų prekės ženklų žinomumo tyrimas, kurio metu buvo apklausta 600 žmonių. Pusė jų – tikrieji Kauno gyventojai.

Daugelis jų tikrai negirdėjo, kad tarp 50 didžiausių šalies įmonių 10 registruotos Kaune – tai „Stumbras“, „Senukų prekybos centras“, „Sanitex“, „Lytagra“.

Net 70 procentų apklausos dalyvių bendroves „Terra Animalis“ (prekybos tinklas „Kika“), „Mitnija“ ir „Kauno gelžbetonis“ priskyrė kitam regionui arba tiesiog nežinojo, kur jos įsikūrę. Beveik pusė apklaustų žmonių į kitą vietovę „iškėlė“ ir įmonę „Sanitex“.

Sunku patikėti, tačiau net 36,6 proc. apklaustų žmonių nesugebėjo pasakyti, kokiame mieste registruotas prekybos milžinas „Senukų prekybos centras“.

Galima šaipytis iš kauniečių nuovokos ir žinių stygiaus, tačiau verslininkai – ne ką geresni. Jiems turbūt visiškai nesvarbu susieti įmonės pavadinimo su miestu, kuriame ji įsikūrusi. O gal net gėda?

Išties kelių žinomų verslininkų įmonės liko registruotos Kaune, tačiau jie patys išsikraustė gyventi į sostinę ir net nukaista, kai juos aplinkiniai pavadina kauniečiais.

Keistas noras vengti sąsajų su miestu ir jo gyventojais, kurie gali tapti ištikimiausiais klientais ar produkcijos vartotojais.

Jeigu verslininkas prekiauja gaminiu, kurį puošia užrašas „Made in China“, tokį elgesį dar galima paaiškinti, tačiau negi kauniečių vartotojiško patriotiškumo nenori sužadinti Kauno kepėjai, pieno produktų gamintojai, konditeriai?

Ta pati apklausa atskleidė, kad verslo lyderiais Kaune laikoma „Vičiūnų įmonių grupė“, „Kauno grūdai“ ir „Senukų prekybos centras“ bei jų vadovai – miesto meru išrinktas V.Matijošaitis, T.Barštys ir A.Rakauskas. Nenuostabu – jie nuolat matomi viešumoje ir nebijo prisipažinti esantys kauniečiai.

Negi Kaune neliko ambicingų verslininkų, galinčių mesti jiems iššūkį?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.