Konservatorių lyderio rinkimuose laimėjo Gabrielius Landsbergis

Artėjant 20 val. paaiškėjo, kad  už G. Landsbergį buvo atiduota 5024 balsai, už I.degutienę – 4036. Dar keli šimtai balsų nesuskaičiuoti, bet jie lemiamos įtakos nebeturi.

Gabrielius Landsbergis jau priima sveikinimus.<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis jau priima sveikinimus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:41 PM

Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad ateinančius dvejus metus konservatoriams vadovaus europarlamentaras Gabrielius Landsbergis. Jau preliminarūs balsų skaičiavimo rezultatai rodė, kad suskaičiavus apie 5 tūkst. balsų už Gabrielių Landsbergį balsavo apie 55 proc., o už Ireną Degutienę – apie 45 proc. partijos narių. 

Artėjant 20 val. paaiškėjo, kad  už G. Landsbergį buvo atiduota 5024 balsai, už I.degutienę – 4036. Dar keli šimtai balsų nesuskaičiuoti, bet jie lemiamos įtakos nebeturi.

Partijos vykdomoji sekretorė sako, kad antrajame ture dalyvavo daugiau nei 50 proc. partijos narių. Jame balsuota aktyviau nei pirmajame ture. 

„Aktyvumas buvo tikrai pakankamai didelis, turime daugiau nei 50 proc. visų galinčių balsuoti žmonių ir manome, kad galbūt viršysime ir pirmajame ture dalyvavusių žmonių skaičių“, – BNS sakė Monika Navickienė. 

Pasak jos, aktyviausiai balsuota didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune. 

Preliminarūs rezultatai jau paaiškėjo, tačiau juos dar tvirtins centrinė balsavimo komisija. 

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimus pralaimėjusi Seimo pirmininko pavaduotoja I.Degutienė sako gerbianti partijos narių pasirinkimą. 

„Esu nei nusivylusi, nei ką. Gerbiu partiijos narių pasirinkimą ir savo konkurentui linkiu kuo geriausios sėkmės“, – BNS sakė I.Degutienė. 

Paklausta, ar sutiktų tapti partijos vicepirmininke, ji teigė, kad tai priklausys nuo naujojo partijos lyderio G.Lansdsbergio. Jis BNS šeštadienį sakė siūlysiantis I.Degutienei tapti jo pavaduotoja. 

 Naujasis didžiausios opozicinės partijos – Tėvynės sąjungos vadovas G.Landsbergis sako, kad svarbiausias jo uždavinys yra ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams. 

„Svarbiausiu savo uždaviniu laikau intensyviai ruoštis 2016 metų Seimo rinkimams, pristatyti programą, kalbėti su partijos nariais, kaip atsinaujinti, kad sustiprėjusi partija galėtų sėkmingai dalyvauti rinkimuose į Seimą“, – BNS sakė naujasis partijos lyderis, šeštadienį laimėjęs antrajame tiesioginių rinkimų ture. 

„Dėl darbų – mūsų partijos vienybė turi būti užtikrinta. Turime aiškiai sudėlioti planą – susitiksime su frakcijos nariais, prezidiumo nariais, kad išgirstume jų nuomonę, poziciją“, – pridūrė G.Landsbergis. 

Jis teigė siūlysiąs savo varžovei I.Degutienei tapti jo pavaduotoja. Ką siūlys tapti dar 4 pavaduotojais, jis kol kas nenorėjo atskleisti, nors jau yra numatęs kandidatūras. 

G.Landsbergis BNS pakartojo, kad iš karto neatsisakys europarlamentaro mandato – iš Europos Parlamento (EP) jis ketina pasitraukti tik tuomet, kai bus suformuotas partijos Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Toks sąrašas bus sudarytas kitais metais. 

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų. 

Jei rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, Tėvynės sąjunga gautų 8,3 proc. visų balsų, arba 12 proc. atėjusiųjų balsuoti balsų, rodo naujausia apklausa.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.