Pajūrį užplūdusi šiluma priminė artėjančią vasarą

Palangoje pagaliau padvelkė tikruoju pavasariu.

Palangoje pagaliau padvelkė tikruoju pavasariu.<br>A.Ziabkus
Palangoje pagaliau padvelkė tikruoju pavasariu.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2015-04-25 17:13, atnaujinta 2018-01-05 22:02

Pajūrį iki šiol kaustę žvarbūs orai staiga atlėgo ir šeštadienio popietę į Palangą įsiveržė net 19 laipsnių šiluma, į kurortą priviliojusi tūkstančius žmonių.

Tiesa, nusimesti šiltesnių striukių ryžosi nedaug į pagrindinę pasivaikščiojimų vietą – J.Basanavičiaus gatvę pasipylusių pramogautojų, tačiau šilti orai visus vertė bent atsilapoti.

Gatvės pradžioje jau veikė pirmasis artėjančio sezono pranašas – vaikų atrakcionai, užuot ėję į kavinių vidų užkandžiauti, klientai drąsiai rinkosi lauke stovinčius stalus.

Langines ir duris atvėrė kioskai, praeiviams siūlantys užkandžių, gėrimų, rūbų, suvenyrų. J.Basanavičiaus gatvėje šmirinėjo ropliais ir papūgomis nešini fotografai.

Savo paslaugas pramogautojams siūlė dviračių ir velomobilių nuomotojai, o miesto gatvėmis pirmyn atgal jau zujo dviratininkai. Tiesa, vengdami važiuojamosios kelio dalies jie mieliau važinėjosi šaligatviais, tuo keldami pagausėjusių praeivių erzelį.

Pilna poilsiautojų buvo ir ant jūros tilto. Jo prieigose stovintys suoliukai buvo užimti gaudančiųjų pirmuosius kaitresnės saulės spindulius.

Abipus tilto jūros pakrantė iki pat horizonto buvo lyg nusėta vaikštinėtojų būrelių.

Vakarėjant šilumos ir saulės išsiilgusių žmonių kurorte tik daugėjo – nenumaldomai artėja vasaros sezonas, iki kurio atidarymo Palangoje liko vos trys savaitės. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.