V. Gaidys: „E. Masiulio palankumas visuomenėje – rekordinis“

Palankiausiai vertinamų Lietuvos

Bendražygiai Eligijus Masiulis ir Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bendražygiai Eligijus Masiulis ir Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-04-25 10:07, atnaujinta 2018-01-05 22:41

Bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys sako, kad E.Masiulis pirmą kartą pakilo į aukščiausią reitingų vietą.

„Pagrindinai lyderiai, kaip ir anksčiau, buvo Dalia Grybauskaitė – 64 proc. teigiamas vertinimas – tai labaia aukštas rezultatas , premjeras Algirdas Butkevičius – 60 proc. – irgi aukštas. Bet tai nieko nauja, jokia čia sensacija, o trečioje vietoje pirmą kartą yra Eligijus Masiulis – 44 proc., tai yra jo paties rekordas pagal palankumą“, – LRT radijui sakė V.Gaidys.

Pasak jo, pirmą kartą buvo reitinguojami tiesioginiuose rinkimuose išrinkti didžiųjų miestų merai, kurie gavo aukštus įvertinimus.

„Įdomiausia yra miestų merai, kurie anksčiau nebuvo reitinguojami – Remigijus Šimašius (Vilniaus meras – BNS) ir Matijošaitis (Visvaldas Matijošaitis – Kauno meras – BNS) – nebuvo aišku, kaip juos pasitiks visuomenė reitinguose. Šimašius užima 5 vietą – 43 proc. – daug. Matijošaitis yra mažiau žinomas – palankumas geras – 31 proc. teigiamų vertinimų, 18 proc. – neigiamų, tai geras teigiamas balansas“, – kalbėjo V.Gaidys.

Jo teigimu, tiesioginiai merų rinkimai pasiteisino, dėl to ir pasitikėjimas savivaldybėmis yra labai neblogas – „su pliuso ženklu“.

Pasak apklausos rezultatų, D.Grybauskaitę palankiai įvertino 63,9 proc. apklaustųjų (kovą – 60,2 proc.), A.Butkevičių – 59,7 proc. (54,7). 2 procentiniais punktais padaugėjo palankiai vertinančių E.Masiulį – juo pasitiki 44,2 proc. respondentų (prieš mėnesį – 42,1 proc.).

Beveik 2 proc. sumažėjo palankiai vertinančių vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį – iki 42,8 proc.

Tarp palankiausiai vertinamų Vyriausybės narių išlieka krašto apsaugos ministras Juozas Olekas – 37,1 proc. (kovą – 32,7 proc.)užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius – 36,5 proc. apklaustųjų (35 proc.).

Gyventojų apklausą visuomenės ir rinkų tyrimo centras „Vilmorus“ atliko balandžio 10-19 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen