Sakurų žydėjimas Vilniaus šiukšlininkus užklupo netikėtai

Akivaizdu, kad šiukšlių išvežimu iš viešų vietų besirūpinančią bendrovę tūkstančius vilniečių pritraukęs sakurų žydėjimas užklupo visiškai netikėtai. Vidury sakurų parko išdygo didžiulė šiukšlių krūva, kurios per savaitgalį niekas nepasirūpino išvežti.

Sakurų žydėjimas Vilniaus šiukšlininkus užklupo netikėtai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Sakurų žydėjimas Vilniaus šiukšlininkus užklupo netikėtai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 5:27 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:26 PM

Savaitgalį japoniškų vyšnių žydėjimas parkelyje greta nacionalinės dailės galerijos pritraukė tūkstančius vilniečių. Žmonės važiavo šeimomis, čia buvo iškylaujama, rengiami piknikai. Tad savaime suprantama, kad po tokio žmonių kiekio apsilankymo, parke liko šiukšlių.

Vilniečių garbei reikia pažymėti, kad žmonės nešiukšlino, kur papuolė. Ant pievos tarp žydinčių vyšnių šiukšlių visai nesimato. Jas visas vilniečiai stengėsi nunešti iki parkelyje esančių vos kelių šiukšliadėžių. Ir jei greta gatvės esančios šiukšliadėžės nebuvo perpildytos, tai aplink viduryje parko esančios šiukšlių dėžės išdygo didžiulė šiukšlių krūva.

Akivaizdu, kad šiukšlių išvežimu iš viešų vietų besirūpinančią bendrovę tūkstančius vilniečių pritraukęs sakurų žydėjimas užklupo visiškai netikėtai. Šiukšlių išvežimu savaitgalį ji nepasirūpino. Pastatyti papildomų šiukšliadėžių prieš artėjantį žmonių antplūdį taip pat niekas nesugalvojo.

Šia problema susirūpino ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Žmonės kaip visada plūsta pasiselfinti prie sakurų. Lyg ir kiekvieną pavasarį tas pats. Tačiau kai kam tai, atrodo, yra naujiena, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė R.Šimašius ir pridėjo vieną šiukšlių nuotrauką. – Miestas – gyvas. Žmonės juda. Savivaldybė irgi turi judėti atitinkamai.

Rytoj ryte (pirmadienį – red. past.) išsiaiškinsiu, ar yra kokia atitinkamų tarnybų sistema, kuri leistų bent jau neatsilikti nuo žmonių, o dar geriau – judėti priekyje. Jei nėra, ji bus sukurta.

Ir tada šiukšlių kalnai aplink šiukšliadėžes tokiomis progomis bus išimtis, o ne kasdienybė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.