Stulbinama karjera: V. Mazuronis vadovaus Darbo partijai?

Vos sekmadienį įsiliejęs į Darbo partijos gretas Valentinas Mazuronis jau iškeltas kandidatu į šios politinės organizacijos pirmininko postą.

V.Mazuronis gali tapti Darbo partijos vadovu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuronis gali tapti Darbo partijos vadovu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 26, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:36 PM

Apie tai iškart po Kėdainiuse vykusio Darbo partijos tarybos posėdžio lrytas.lt patvirtino vienas „darbiečių“ lyderių Vytautas Gapšys.

„Partijos taryba pasirinko šį kandidatą“, – kalbėjo V.Gapšys, kuris taip pat yra iškeltas kandidatu vadovauti Darbo partijai.

Pasak V.Gapšio, tai nebuvo momentinis sprendimas, apie tokią galimybę jau kalbėta partijos valdyboje ir dauguma jos narių pritarė tokiai idėjai.

„Valentinas Mazuronis bus tik vienas kandidatas, o pasirinks suvažiavimo delegatai“, – kalbėjo V.Gapšys. 

Pagal Darbo partijos įstatus kandidatus į pirmininko postą gali kelti ir skyriai, kurie pasinaudojo tokia teise ir pirmininko poste norėtų matyti V.Gapšį, Živilę Pinskuvienę, Gediminą Vagnorių, Artūrą Paulauską, taip pat kelis mažiau žinomus politikus. 

Vienas Darbo partijos idėjinių vadovų Viktoras Uspaskichas atsisakė dalyvauti rinkimuose. Jis tik laikinai vadovauja partijai, kai po nesėkmingų savivaldybių tarybų rinkimų atsistatydino Loreta Graužinienė. 

Europarlamentaras V.Mazuronis visai neseniai buvo vienas partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovų, tačiau iš jos pasitraukė dėl nesutarimų su Rolandu Paksu. 

Kalbėdamas su lrytas.lt žurnalistu V.Mazuronis tikino, kad Darbo partijos pirmininko postas nebuvo didžiausia jo siekiamybė. 

„Išdėsčiau savo požiūrį į Lietuvos vietą Europos Sąjungoje, šalies gynybą, situaciją Ukrainoje, ir mūsų nuomonės dėl daugelio dalykų sutapo“, – kalbėjo V.Mazuronis. Pasak politiko, jam nėra didelės reikšmės, kokioje pozicijoje būdamas partijoje galės įvykdyti savo siekius. 

Ko labiausiai trūksta partijai, kuri prastai pasirodė neseniai vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose?

V.Mazuronio nuomone, Darbo partijai nuolat klijuojamos etiketės, o viena tokių – nesėkmė tarybų rinkimuose. Pasak politiko, „darbiečių“ pasirodymas rinkimuose nebuvo prastas. Galbūt toks įspūdis susidarė tik dėl nesėkmių Vilniuje, Kaune ir Kėdainiuose.

Darbo partija turi darbščią komandą, gražaus jaunimo, reikia tik naujų idėjų ir naujo požiūrio“, – viziją dėstė V.Mazuronis.

Darbo partijos pirmininkas bus renkamas gegužės 30 dieną Kėdainiuose vyksiančiame suvažiavime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.