Lietuvos pasieniečiai neįleido rusų baikerių

Iš Baltarusijos į Lietuvą pirmadienį po pietų bandė patekti trys motociklininkai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Raigardo pasienio kontrolės punkte atkreipė dėmesį į rusiškus transporto priemonių numerius ir motociklininkus patikrino itin atidžiai.

Rusijos baikeriai veržiasi į Vokietiją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Rusijos baikeriai veržiasi į Vokietiją.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-27 17:41, atnaujinta 2018-01-05 17:49

Rusijos piliečiai tikino, kad vyksta į Kaliningradą ir nepriklauso jokiems baikerių klubams, kurie iš Rusijos suplanavo kelionę į Berlyną Raudonosios armijos pergalei prieš nacių Vokietiją paminėti.

Nepaisant to to, Lietuvos pasieniečiai šių trijų motociklininkų neįleido į mūsų šalį, nes jie nepateikė transporto priemonių techninės apžiūros dokumentų ir negalėjo įrodyti, kad jų motociklai techniškai tvarkingi.

Šią informaciją lrytas.lt patvirtino VSAT atstovas Giedrius Mišutis. Pasak pasieniečių atstovo, baikeriai į Lietuvą bandė patekti per Raigardo pasienio punktą iš Baltarusijos. Motociklininkai turėjo Šengeno vizas.

Lekia „Naktiniai Vilkai“

Kaip praneša naujienų agentūra BNS, Lenkijos sienų apsaugos pareigūnai pirmadienį neįleido į šalį 10 rusų baikerių nacionalistų, savaitgalį pradėjusių žygį Raudonosios armijos pergalės prieš nacių Vokietiją 70-mečiui paminėti.

Tai pranešė sienų apsaugos atstovas Dariuszas Sienickis, kai prezidentui Vladimirui Putinui ištikimo rusų baikerių klubo „Naktiniai Vilkai“ (Nočnyje volki) nariai privažiavo prie Lenkijos sienos ir mėgino patekti į jos teritoriją.

Lenkijos valdžia praėjusią savaitę nurodė, kad ultranacionalistinio rusų baikerių klubo „Naktiniai Vilkai“ (Nočnyje volki) nariams nebus leista įvažiuoti, o šalies lyderiai jų planus važiuoti per Lenkiją pavadino provokacija. Baikeriai žadėjo nepaisyti Varšuvos įspėjimų, kad jie nebus įleisti, ir nurodė mėginsią patekti į Lenkiją, sieną kirsdami keliuose taškuose pavieniui.

Pirmadienį ryte 15 žygio dalyvių buvo pastebėti pasienio kontrolės punkte tarp Baltarusijos miesto Bresto ir Lenkijos miesto Terespolio.

Baltarusijos pasieniečiai juos praleido, tačiau lenkų pareigūnai sulaikė pasienio angare.

„Šie žmonės neįvažiuos į Lenkiją. Kiekvienam iš jų bus išduotas individualus draudimas įvažiuoti į Lenkijos teritoriją“, – sakė D.Sienickis.

Kiek anksčiau buvo pastebėta, kad keli rusų baikeriai įvažiavo į Lenkiją, tačiau paaiškėjo, kad jie priklauso kitai organizacijai, kurios nariams neuždrausta įvažiuoti į šalį.

Lenkai itin kritiškai vertina Rusijos veiksmus Ukrainoje ir įtariai žiūri į „Naktinius Vilkus“, kurie smerkia Ukrainos vyriausybę ir džiūgauja dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

Vokietijos vyriausybė taip pat išreiškė nuogąstavimus dėl šių baikerių ir pridūrė, kad jie nėra laukiami šalyje.

„Naktiniai vilkai“ savo žygiu per Rytų Europą tvirtina norį pagerbti Raudosios Armijos karius, žuvusius kovoje su nacistine Vokietija, aplankyti jų kapus ir kitas žymias karo vietas. Jų tikslas iki gegužės 8 dienos pasiekti Berlyną, kur vyks Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70 metinių renginiai.

Baikerių maršrutas numatytas per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.