Kaune – aistros dėl balandžių

Kaune, Raudondvario plente esančio vieno daugiabučio namo gyventojai susikivirčijo dėl palėpėje gyvenančių balandžių. Darbininkai uždengė namo palėpės ventiliacijos angas, per kurias paukščiai patekdavo į pastatą. Vieniems gyventojams tai patinka, kiti baiminasi, kad paukščiai nugaiš.

Daugiabučio palėpėje įrengus grotas, balandžiai nebegali patekti į namo palėpę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučio palėpėje įrengus grotas, balandžiai nebegali patekti į namo palėpę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2015-04-28 11:06, atnaujinta 2018-01-05 16:26

Vilijampolėje, Raudondvario plente esantis 186 numeriu pažymėtas daugiabutis yra netipiškos konstrukcijos. Tarp viršutinio namo aukšto ir stogo palikta palėpė, kad pastatas geriau ventiliuotūsi.

Ten gyveno balandžiai. Vieni gyventojai jais žavėjosi, kiti piktinosi, kad paukščiai teršia ir gali platinti ligas.

Pastatą prižiūri Kauno komunalinio butų ūkio atstovai. Įmonės direktorius Vytautas Bertašius sakė, kad dalis gyventojų pageidavo, jog ventiliacinės angos, per kurias į palėpę patekdavo balandžiai būtų užsandarintos.

Todėl praėjusią savaitę darbininkai 35 angas uždengė grotomis. Vieną paliko atvirą. Jautresni namo gyventojai pastebėjo, kad į palėpę atskrendantys paukščiai nebegali į ją patekti, sparnais plakasi į grotas.

„Spėju, kad ir palėpėje liko balandžių. Jie turbūt neranda kaip išskristi ir gali nugaišti. Argi taip nežmoniškai galima elgtis“, — svarstė namo gyventoja Rasa.

V.Bertašius prisipažino, jog iš anksto žinojo, kad dėl jo įmonės darbininkų atliktų darbų kils kivirčai.

„Gaila, kad namo gyventojai dėl ventiliacijos angų nesutarė vieningai. Mes atsižvelgėmė į didesnės dalies name gyvenančių žmonių pageidavimus. Apribojome paukščiams galimybę patekti į palėpę“, — sakė V.Bertašius.

Įmonės, prižiūrinčios namą vadovas teigė, kad jo darbininkai vėl vyks į daugiabutį ir apžiūrės, ar ten yra likę paukščių. Tada ir spręs, ką daryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.