A. Sysas dėl koalicijos stabilumo aukotų D. Pavalkį

Socialdemokratų partijos

Anot A. Syso (nuotr.), aiškų palaikymą D. Pavalkiui pademonstravusios prezidentės nuomonė šiuo atveju lemiamos įtakos neturės.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Anot A. Syso (nuotr.), aiškų palaikymą D. Pavalkiui pademonstravusios prezidentės nuomonė šiuo atveju lemiamos įtakos neturės.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:01 PM

„Vargu ar mes kvestionuosime Darbo partijos (valią. – ELTA). Mums dar reikia dirbti pusantrų metų iki rinkimų, Vyriausybės programa didelė, iššūkiai dar didesni“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė A. Sysas.

Nors socdemų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė priekaištų švietimo ir mokslo ministrui neturįs, A. Sysas nesvarsto, kad D. Pavalkis Ministrų kabinete galėtų būti išsaugotas tarp valdančiųjų perskirstant ministerijas ar kitais politiniais metodais.

„Bet kokiu atveju mes turime koalicinę sutartį, mes negalime „pirkti“ ministro su portfeliu. Pagal susitarimą, ši ministerija yra priskirta Darbo partijos kuravimo zonai, taigi jei ponas D. Pavalkis ir išreikštų norą ateiti pas socialdemokratus, kėdė liktų ten (Darbo partijai. – ELTA). Ministrą vėl siūlys Darbo partija, o ne socialdemokratai“, – sakė jis.

Anot A. Syso, aiškų palaikymą D. Pavalkiui pademonstravusios prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonė šiuo atveju lemiamos įtakos neturės. „Prezidentūra gali turėti savo nuomonę, koalicija – savo, kiekvienas dirbsime savo darbus. Prezidentūra gali teikti siūlymus, bet sprendimus priimsime Politinėje taryboje“, – pareiškė socialdemokratas.

ELTA primena, kad atšaukti D. Pavalkį iš pareigų nuspręsta sekmadienį Darbo partijos tarybos posėdyje. Į dabartinio švietimo ir mokslo ministro vietą turėtų būti siūlomas „darbietis“ Seimo vicepirmininkas V. Gedvilas, tačiau Prezidentė D. Grybauskaitė pageidauja gauti bent tris kandidatūras.

Prezidentės nuomone, Darbo partijos narys švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis buvo atšauktas iš šių pareigų, nes buvo per daug savarankiškas ir nevykdė jį delegavusios Darbo partijos nurodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.