Lietuvos ir Latvijos parlamentarai tarėsi Aviacijos bazėje

Trečiadienį į Šiaulius atvykę Latvijos Saeimos atstovai apžiūrėjo Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazę, stebėjo, kaip vykdoma NATO oro policijos misija.

Latvijos Saeimos delegacija su Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovais aptarė abiems šalims rūpimus klausimus.<br>R.Vitkaus nuotr.
Latvijos Saeimos delegacija su Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovais aptarė abiems šalims rūpimus klausimus.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-04-29 18:03, atnaujinta 2018-01-05 10:59

Po susitikimo su kariškiais Latvijos Saeimos delegacija su Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovais aptarė abiems šalims rūpimus klausimus.

Neramina Rusijos veiksmai

„Su Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Artūru Paulausku sutarėme susitikti per jo ankstesnį vizitą Latvijoje.

Esame kaimynai, broliškos tautos, todėl norėjosi draugiškai pasikalbėti ir aptarti mums rūpimus klausimus.

Latviją taip pat neramina karas Ukrainoje ir Rusijos veiksmai savo kaimynų atžvilgiu. O Latvija kaip ir Lietuva turi bendrą sieną su Rusiją.

Be to norėjosi savo akimis pamatyti kaip vykdoma NATO oro policijos misija“, – portalui lrytas.lt šio pasitarimo tikslą įvardijo Latvijos Respublikos Saeimos Gynybos, vidaus reikalų ir korupcijos prevencijos komiteto pirmininkas Ainaras Latkovskis.

Latviai kariuomenės šauktiniais nepildys

Latvijos delegacijos vadovas sakė, kad tai, ką jie išvydo Aviacijos bazėje, paliko labai gerą įspūdį.

Pasak A.Latkovskio, Latvija taip turi karinį oro uostą, kuriame ateityje būtų galima dislokuoti oro policijos misiją vykdančius naikintuvus, tačiau pirmiausia nori jį modernizuoti, įdiegti naujas technologijas.

Latvijos Saeimos narius taip pat domino, kaip Lietuva ruošiasi papildyti savo kariuomenę šauktiniais.

Paklaustas, ar to paties padaryti nesirengia ir Latvija, A.Latkovskis atsakė, kad profesionalią kariuomenę sustiprinti šauktiniais latviai kol kas nežada, tačiau norėtų žinoti, kaip tokia reforma bus įgyvendinama Lietuvoje.

Aptarė galimybę įsigyti vienodų ginklų

„Latvijos kolegas domino ir neseniai mūsų Seime priimtos pataisos dėl karinės jėgos panaudojimo taikos metu. Buvo kalbama apie viską, kas susiję su gynyba ir nacionaliniu saugumu.

Su Latvijos kolegomis aptarėme galimybę koordinuoti veiksmus įsigyjant ginkluotę. Tarkime, būtų optimalu jei Latvijos ir Lietuvos karinės oro pajėgos įsigytų tos pačios platformos šarvuočių.

Konkrečių susitarimų per šį susitikimą pasiekta nebuvo. Tai gali būti padaryti per gegužės 25-ąją Taline (Estija) vyksiantį trijų Baltijos šalių parlamentų nacionalinių saugumo komitetų posėdį“, – portalui lrytas.lt sakė trečiadienį į pasitarimą Šiauliuose atvykęs Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.