Rusų motociklininkai vis bando pramušti Lietuvos sieną

Antradienio vakarą per Šalčininkų ir Medininkų kontrolės punktus pasieniečiai į Lietuvą neįleido dar keturių motociklininkų, Rusijos ir Baltarusijos piliečių. Jie turėjo vizas, bet negalėjo pateikti kitų dokumentų, be kurių patekti į Šengeno erdvę draudžiama.

Lietuvos pasieniečiai neįleido dar keturių rusų motociklininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos pasieniečiai neįleido dar keturių rusų motociklininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:49 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, vėlų vakarą VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos per Šalčininkų kontrolės punktą motociklais „Honda“ vykusių 30-mečio ir 31-erių Rusijos piliečių dokumentus. Paaiškėjo, kad abu jie neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo Lietuvoje tikslą ir sąlygas. Tai yra priežastis, dėl kurios užsieniečiai neįleidžiami į Šengeno erdvę.

Motociklininkams teko grįžti atgal į Baltarusiją. Beje, abu šie užsieniečiai prieš tai iš Baltarusijos bandė įvažiuoti į Lenkiją, tačiau šios šalies pasieniečiai jų irgi neįsileido.

Antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai per Medininkų punktą neleido įvažiuoti ir dviem Baltarusijos piliečiams, 28-erių ir 40-ies. Jie iš savo šalies vyko motociklais „Yamaha“ ir „BMW“. Jaunesnysis motociklininkas neturėjo transporto priemonės techninės apžiūros dokumento, vyresnysis – dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas.

Prieš tai antradienį pasieniečiai per Raigardo ir Kybartų punktus neleido į Lietuvą iš Baltarusijos ir Rusijos įvažiuoti dar dviem motociklininkams, Rusijos piliečiams. Pirmadienį per šiuos du punktus į šalį neįleisti šeši tokie rusai keliautojai. Nors jie ir turėjo vizas, tačiau nebuvo pasirūpinę kitais privalomais dokumentais.

Ar neįleisti motociklininkai priklauso Kremlių remiančiam „Naktinių vilkų“, klubui, kurio nariams duris užtrenkė Lenkija, Vokietija ir Čekija, nepranešama.

Kremlių remiančių „Naktinių vilkų“ žygis prasidėjo balandžio 25 d., jį ketinama baigti gegužės 9 d. Berlyne. Jo dalyviai per Minską pasiekė Brestą ir ketino tęsti žygį per Vroclavą, Brno, Bratislavą, Vieną, Miuncheną ir Prahą. Tačiau Lenkijos pasieniečiai motociklininkų neįleido.

Toks Lenkijos žingsnis įsiutino Maskvą ir pačius baikerius. Pastarieji savo žygį bando tęsti pavieniui mėgindami kirsti Šengeno sieną įvairiuose pasienio punktuose, taip pat ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.