Bebaigiant formuoti Kauno valdžią – pirmoji protesto akcija

Vos į antrąjį posėdį susirinkę naujosios kadencijos Kauno tarybos nariai susidūrė su protestuotojais – prie savivaldybės pastato Laisvės alėjoje su plakatais, kapų ugnelėmis išsirikiavo dviejų miesto vidurinių mokyklų moksleiviai, jų tėvai, pedagogai.

Mokyklų atstovams nepatinka miesto valdžios planai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokyklų atstovams nepatinka miesto valdžios planai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 30, 2015, 10:05 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:41 AM

Tokiu būdu jie protestuoja prieš miesto valdžios planus vidurines mokyklas paversti pagrindinėmis, o tai reiškia, kad jose nuo rudens nebus formuojamos 11 ir 12 klasės.

Pertvarkai itin aktyviai priešinasi Juozo Urbšio katalikiškosios ir Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos bendruomenės, mat šios švietimo įstaigos siekė gimnazijos statuso.

Miesto valdžios atstovai nuolat pabrėžia, kad tik vykdo įstatymo nuostatas bei Švietimo ir mokslo ministerijos teisės aktus, o jie numato, kad iki šių metų vasaros pabaigos švietimo įstaigų reforma turi būti baigta. Vidurinių mokyklų turi nelikti.

Klausimai dėl mokyklų statuso įtraukti į tarybos posėdžio darbotvarkę.

Kauno taryba ketvirtadienį taip pat turėtų baigti formuoti miesto valdžią – patvirtinti administracijos direktoriaus pavaduotojus.

Dėl jų skyrimo kilo nesklandumų, mat specialiosios tarnybos nepateikė pažymų apie kandidatus. Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Inesa Klimaitė-Mašalienė taip pat perspėjo tarybos narius, kad sprendimas gali būti neteisėtas.

Vis tik tarybos nariai nusprendė direktoriaus pavaduotojus paskirti. Jais dirbs socialdemokratas Romaldas Rabačius, liberalas Sigitas Šliažas. Daugiausia vietų Kauno taryboje turinti visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ savo kandidatą į administracijo direktoriaus postą ketina pasiūlyti kitame posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.