Lietuvos muzikos žvaigždės uždirbtų pinigų neuosto

Kol mėgausitės ilgojo savaitgalio pradžia, grupės „Sel“ lyderis gegužės 1-ąją irgi džiaugsis – koncertu Londone, kurį (jau spėjo pasidžiaugti jo mylimoji) filmuos „Fashion TV“ kanalas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 30, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:53 AM

Viena smulkmena – tas pasirodymas bus grožio konkurse „Mis SSRS“, kuriame rungiasi emigrantės iš buvusių Sovietų Sąjungos respublikų (tarp jų – ir kelios iš Lietuvos).

Švelniai tariant, keistokas renginys, nes jau pasipylė pašaipūs pasiūlymai surengti ir konkursą „Mis Trečiasis Reichas“.

Lietuvos ambasada Londone dar užpernai pareiškė, kad lietuvių kvietimas dalyvauti konkurse, pavadintame Sovietų Sąjungos vardu, rodo nepagarbą mūsų nepriklausomybei. Dabar ten dalyvaus atlikėjas, kuris renginio plakate įvardijamas kaip „dainininkas numeris vienas Lietuvoje“. Beje, jei kalbame apie populiarumą, įvardijamas visiškai teisingai.

Galbūt jis nori susipažinti su užsienio žvaigždėmis? Iš Rusijos jų ten tikrai atvyks. Su britais truputį sunkiau. Tarp anonsuojamų svečių – prieš 19 metų populiarus Markas Morrisonas, maždaug penkis sykius teistas už smurtą, o kartą atsidūręs cypėje už tai, kad vietoj savęs atlikti viešųjų darbų pasiuntė antrininką. Ir dar toks Benas Volpeliere-Pierrot iš grupės „Curiosity Killed The Cat“, rimtesnio populiarumo paskutinį sykį ragavęs 1989-aisiais.

Nusipirkti šių dienų britų garsenybes sudėtingiau. Užtat prisivilioti didžiausioje Lietuvos arenoje koncertuojantį atlikėją – jokių problemų. Nors jokia paslaptis, kad mūsų šalies popscenos lyderio dalyvavimas „Mis SSRS“ yra tokia pati propagandinių žaidimų dalis kaip ir pagausėjantys Rusijos artistų vizitai prieš Lietuvos valstybines šventes.

Abejotinas draugystes Lietuvos atlikėjai stiprina ir kitur. „Naujos pupytės“ vakar džiūgavo, kad gavo progą padainuoti rinkimus vėl laimėjusio Kazachstano prezidento N.Nazarbajevo šventėje.

Na, ir kas, kad prieš ketverius metus britų dainininkas Stingas atšaukė savo koncertą Kazachstane dėl žmogaus teisių pažeidimų šioje šalyje, o jas ginančios organizacijos primygtinai ragina nuo pasirodymų ten susilaikyti ir kitus. Pinigai nekvepia.

Ne visi tuos pažeidimus įžvelgia. Pavyzdžiui, N.Nazarbajevo anūko vestuvėse dalyvavęs garsus JAV reperis Kanye Westas. „Naujos pupytės“ gali nebent pasidžiaugti, kad tokiu būdu atsidūrė vienoje lygoje su juo. Bet ar tikrai verta tuo didžiuotis?

E.Dragūno kvietimas į renginį „Mis SSRS“, išplatintas balandžio 30-osios vakarą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.