Kairieji nekeitė vedlio: partijai toliau vadovaus A. Butkevičius

Socialdemokratų vedlio rinkimuose – maksimali apsauga dabartiniam vadui, bet ir duoklė „demokratiniam“ partijos įvaizdžiui.

Socialdemokratų suvažiavime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Socialdemokratų suvažiavime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

May 1, 2015, 2:39 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:38 AM

Penktadienio popietę partijos lyderiu dviejų metų kadencijai perrinktas Algirdas Butkevičius.

Už A.Butkevičių balsavo 487 nariai, už vienintelį jo konkurentą, partijos ir Seimo vicepirmininką Algirdą Sysą pasisakė 151 suvažiavimo atstovas, 7 biuleteniai rasti sugadinti.

Partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius į partijos pirmininko postą eina apsaugotas nuo stipriausių potencialų varžovų – partijos europarlamentarų Zigmanto Balčyčio ir Vilijos Blinkevičiūtės.

Šie, kaip ir buvo tikėtasi, padėkojo juos iškėkusiems skyriams už paramą, bet atsiėmė kandidatūras. Abiejų argumentas – dūris konservatoriams. Kaip sakė V.Blinkevičiūtė, „rimta partija“ negali būti vadovaujama iš Briuselio, turėdama omenyje konservatorius, neseniai lyderiu išsirinkusius savo patriarcho Vytauto Landsbergio anūką, europarlamentarą Gabrielių Landsbergį.

Tuo tarpu Z.Balčytis dėstė, kad reikia atnaujinti partijos programą, kritikavo partijos vadovybę, kad dažnai neturi bendros pozicijos svarbiais klausimais, bet taip pat pareiškė, kad ne laikas keisti dabartinį vadovą ir paskelbė, jog mano, kad visi ir taip žino, kas laimės pirmininko rinkimus.

Savo kandidatūrą atsiėmė ir buvęs premjeras bei partijos vedlys Gediminas Kirkilas, šaipęsis iš V.Landsbergio vis dar esą vadovaujamų konservatorių ir skelbęs, kad kairiesiems dabar svarbiausia „suglausti pečius“.

Vieninteliu konkurentu liko vienas karštesnių partijos maištininkų, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas, tačiau ir jis teigė, jog dalyvaus tik „dėl demokratijos“, nors prieš tai ir tikėjosi, kad tokiu dalyviu bus Z.Balčytis.

Slapto suvažiavimo dalyvių balsavimo rezultatai bus paskelbti vėliau popietę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.