Patruliai stebisi: neįkliuvo nė vienas girtas vairuotojas

Ankstyvą šeštadienio rytą Vilniaus policijos pareigūnai nusprendė patikrinti šventinėmis dienomis besimėgaujančius vairuotojus. Policijos pareigūnai stebėjosi, kad šį kartą nė vienas neblaivus vairuotojas nečiupo automobilio vairo. Ar gali būti, jog vairuotojai pagaliau susivokė ir prie vairo nebesėda pasivaišinę svaigiaisiais gėrimais?

Policijos pareigūnai stebėjosi, kad šeštadienio rytą nė vienas neblaivus vairuotojas nečiupo automobilio vairo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Policijos pareigūnai stebėjosi, kad šeštadienio rytą nė vienas neblaivus vairuotojas nečiupo automobilio vairo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

2015-05-02 13:24, atnaujinta 2018-01-05 05:09

Šeštadienio rytą Antakalnyje, Kairėnų gatvėje, vykusio reido metu per porą valandų buvo užfiksuoti šeši smulkūs pažeidimai: du dėl automobilio privalomojo draudimo, valstybinės techninės apžiūros, keleivių vežimo, greičio viršijimo ir tamsintų stiklų. 

Daug išsivažinėjo į kaimus

Reido metu neįkliuvo nė vienas neblaivus vairuotojas. Ar tai reiškia, kad vis rečiau lietuviai sėda išgėrę prie vairo? Policijos būrio vadas Viktoras Pavlovas juokavo, kad galbūt jie pro šią vietą tik nevažiavo. Pasak jo, šventinis laikotarpis savo rodikliais ypač neišsiskiria.

„Maždaug kiekvieną savaitgalį panašiai būna sulaikoma neblaivių vairuotojų. Kažkokio ypatingo dėsningumo dėl švenčių tikrai nėra. Per savaitgalį nuo 10 iki 20 neblaivių vairuotojų tikrai būna sulaikoma“, – prisiminė V.Pavlovas.

Policijos atstovas aiškino, kad dabar švenčių vidurys, daug žmonių yra išvažiavę į kaimus ar sodybas. Migruojantys dažniau važiuoja į sodą ar darbą, o dirbantys žmonės į darbą nevažiuos neblaivūs.

„Reidai vyksta labai dažnai. Žmonės jau pradeda tai pastebėti, vis dažniau išgirsta žiniasklaidoje apie patikros priemones ir vengia važiuoti neblaivūs“, – apie vairuotojų elgesio pokyčius kalbėjo būrio vadas.

Langus gramdė nagais

Vienas sustabdytas jaunas vaikinas važiavo tamsintais langais. Policijos pareigūnai pasiūlė susitvarkyti automobilį, kad nebūtų anuliuota techninė apžiūra. Vairuotojas vietoje langus lupo suleidęs nagus į naujai užklijuotą plėvelę.

„Gaila lupti. Vis dėlto kainavo 80 eurų kartu su galiniais langais. Neseniai tik užklijavau. Žinojau, kad negalima užtamsinti priekinių langų, bet taip gražiau atrodo mašina“, – plėšdamas plėvelę guodėsi jaunuolis.

Už langų tamsinimą vairuotojui buvo skirta pusė minimalios baudos – 14 eurų. Forminant pažeidimą paaiškėjo, kad jis prieš porą mėnesių Antakalnio gatvėje viršijo greitį. Stacionaria įranga užfiksuoti duomenys užtraukė jaunuoliui dar pusę minimalios baudos – 14 eurų. 

Nuskubėjo į priešingą pusę

Policininkus juokino pagyvenęs vairuotojas, neturėjęs techninės apžiūros talono. Jis tikino skubantis važiuoti į techninės apžiūros centrą, nes užsiregistravęs 9 valandai ryto, bet po protokolo surašymo nulėkė į kitą pusę. Jam skirta pusė minimalios baudos – 14 eurų, kadangi anksčiau už tokį pažeidimą baustas nebuvo. Įstatymai numato baudą nuo 28 iki 43 eurų. Dar vienas protokolas surašytas vairuotojui, kuris krovinių skyriuje lyg autobuse vežė keleivius.

Reido metu policijos pareigūnai linkėjo vairuotojams geros ir saugios kelionės ir klijavo akcijos lipdukus „Būk lygus kelyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.