Lytiškumo ugdymas mokyklose privalomas nuo 2016 metų?

Švietimo ir mokslo ministro

Į lytiškumo klausimus mokiniams galėtų atsakyti mokyklose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į lytiškumo klausimus mokiniams galėtų atsakyti mokyklose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 3, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:41 AM

Darbo grupei vadovaujanti švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina BNS sakė, kad darbo grupė svarsto, kaip integruoti lytiškumo klausimus į sveikatos ugdymą, kuris šiuo metu dalyje mokyklų yra dėstomas kaip pasirenkamasis dalykas. Visgi ateityje, pasak jos, ši bendra programa turėtų tapti privaloma.

„Ateityje mes norėtume, kad sveikatos ugdymo pamoka atsirastų kaip privaloma ir kad per ją būtų dėstomas lytiškumo ugdymas. Nuo šio rugsėjo mes nespėjame (...), tai mes dirbame, kad nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos tokia programa atsirastų mokyklose kaip privaloma“, – sakė viceministrė.

Anot jos, į lytiškumo klausimus mokiniams galėtų atsakyti mokyklose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai.

„Matome tokią viziją, kad visuomenės sveikatos specialistai, kurie yra mokyklose, galėtų būti talkininkai. Jie tikrai turi biomedicinos žinių. Jie nėra pedagogai, tai čia galimas dvejopas sprendimas – arba jie gauna pedagogo kvalifikaciją, arba mokytojas kartu su visuomenės sveikatos specialistu dėsto kartu“, – pasakojo ji.

Į darbo grupę, kuriai vadovauja N.Istomina, įeina medikų, mokinių, studentų organizacijų, Nacionalinės sveikatos tarybos, edukologų, mokslininkų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.