Vilniaus centre – Rusijos vėliavomis apsikarstę motociklininkai

Vilniaus centre pirmadienį pastebėti važinėjantys Rusijos vėliavomis apsikarstę motociklininkai. Patys po Vilnių važinėjantys motociklininkai iš Rusijos sakė, kad yra turistai ir neigė priklausantys „Naktiniams vilkams“. Jie tvirtino, kad yra iš Sankt Peterburgo, keliavo per Estiją, Latviją, o atvykę į Lietuvą ir apžiūrėję mūsų šalį, tuo pačiu keliu grįš namo.

Vilniaus senamiestyje pastebėti Rusijos vėliavomis apsikarstę motociklininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus senamiestyje pastebėti Rusijos vėliavomis apsikarstę motociklininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 4, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:23 AM

Rusų motociklininkai Vilniaus senamiestyje pastebėti apie pietus. Jų motociklai pažymėti rusiškais valstybiniais numeriais, prie motociklų pritvirtintos Rusijos vėliavos.

„Vilniaus centre intensyviai ilsisi itin „mielai“ atrodantys svečiai iš „draugiškos“ kaimynės. Vienas pasipuošęs dailia neperšaunama liemene :) Maža ką toje fašistų žemėje“, – prie motociklininkų nuotraukų socialiniame tinkle „Facebook“ parašė motociklininkus užfiksavęs vilnietis Arnoldas.

„Vilniaus senamiestyje ką tik užfiksuotas „naktinis volkas“. Mūsų muitinė praleido ar per Latviją, Lenkiją įvažiavo?“ – „Facebook“ klausia kitas vilnietis Mindaugas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis pirmadienį po pietų lrytas.lt sakė nežinantys, kaip konkrečiai į Lietuvą pateko nuotraukose užfiksuoti motociklininkai. Tačiau jis tvirtina, kad jei motociklininkų dokumentai buvo tvarkingi, nepraleisti jų per sieną nėra pagrindo.

„Juk esame civilizuota Europos valstybė. Šiomis dienomis buvo į Lietuvą neįleistų motociklininkų. Tačiau jei jų dokumentai tvarkingi, yra išpildomos visos privalomos sąlygos, nurodomi buvimo šalyje tikslai, neįleisti jų negalime. Vasara – motociklų sezonas. Motociklininkų per sieną važiuoja nemažai. Nereikia pamiršti, kad jie važiuoja ne tik iš Baltarusijos, bet ir iš Kaliningrado srities“, – sakė G.Mišutis.

Iš viso per ilgąjį savaitgalį pasieniečiai į Lietuvą neįleido 12 motociklais važiavusių Rusijos piliečių ir 2 Baltarusijos piliečių. Jie neįleisti dėl to, kad neturėjo visų reikiamų dokumentų, negalėjo dokumentais pagrįsti kelionės tikslo.

Taip pat į Lietuvą neįleisti ir du baltarusiai dviratininkai. Jie neturėjo pinigų pragyvenimui mūsų šalyje.

Patys po Vilnių važinėjantys motociklininkai iš Rusijos lrytas.lt fotografui Vladui Ščiavinskui sakė, kad yra turistai ir neigė priklausantys „Naktiniams vilkams“. Jie tvirtino, kad yra iš Sankt Peterburgo, keliavo per Estiją, Latviją, o atvykę į Lietuvą ir apžiūrėję mūsų šalį, tuo pačiu keliu grįš namo.

Rusų motociklininkais Vilniaus centre susidomėjo ir sostinės policija. Kaip vėliau pranešė pareigūnai, apie 14 val. 04 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje pastebėti keli motociklininkai su Rusijos Federacijos vėliavomis.

Netrukus Vokiečių g. suradę šiuos motociklininkus policijos pareigūnai įsitikino, kad į Lietuvą jie pateko visiškai teisėtai (pasienyje atliktas nuodugnus patikrinimas). Jokių kitų teisės pažeidimų taip pat neužfiksuota, motociklininkai tęsia kelionę.

Kiek anksčiau rusų nacionalistiškai nusiteikę baikeriai iš klubo „Naktiniai vilkai“ buvo neįleisti į Lenkiją. Todėl savo suplanuotą žygį į Berlyną jie bandė tęsti verždamiesi per Lietuvą. Bet ir mūsų pasieniečiai rusų baikerių nepraleido.

Vėliau „Naktiniai vilkai“ paskelbė, kad jiems vis dėlto pavyko patekti į ES. Tiesa, kur jie kirto ES sieną, nežinoma. Pirmadienį skelbiama, kad “Naktiniai vilkai“ jau pasiekė Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.