Pranešimas apie kvaišalus botanikos sode – tik policijos pokštas

Žinią apie Šiaulių universiteto botanikos sode auginamas kanapes išplatinę ir žiniasklaidos dėmesio sulaukę Šiaulių policijos pareigūnai šią istoriją išgalvojo norėdami į vieną vietą sukviesti žurnalistus ir juos pasveikinti artėjančios Spaudos dienos proga.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas R.Bobinas žurnalistams dovanojo saldainių su kanapėmis.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas R.Bobinas žurnalistams dovanojo saldainių su kanapėmis.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 6, 2015, 1:31 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:27 PM

Trečiadienį ryte Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą apie tai, kad antradienį buvo sulaikyti du nuo kvaišalų apsvaigę studentai, kurie prisipažino kvaišalų įsigiję botanikos sode.

Policijos pranešime spaudai buvo nurodyta, kad pas 22 ir 23 metų studentus buvo rasti du maišeliai su žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapėmis.

Sulaikyti vaikinai neva paaiškino, kad jų gavo atlikdami praktiką Botanikos sode – viena diena buvo skirta susipažinti su kanapių bei aguonų auginimo ypatumais ir jų panaudojimo galimybėmis, o Biologijos dirbtuvėse studentams buvo sudaryta galimybė šiuos augalus pasėti, stebėti, kokiomis sąlygomis jie auga, spausti kanapių aliejų, ir... iš džiovintų kanapių susisukti suktinę.

Šį policijos pranešimą patvirtino ir į įvykių suvestinę įtrauktas pranešimas apie dviejų 22 ir 23 metų vaikinų sulaikymą bei jų atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Į Spaudos dienos proga sumanytą akciją įsitraukę Šiaulių universiteto Botanikos sodo darbuotojai savo ruožtu išplatino pareiškimą, kad jie kanapių neaugina, o policininkai kanapėmis palaikė kleomes, kurių išvaizda primena kanapes.

Apie juos „sukrėtusį“ įvykį Botanikos sodo darbuotojai žurnalistams pažadėjo papasakoti per skubiai sušauktą spaudos konferenciją.

Į spaudos konferenciją atvykusios žurnalistus Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė pasitiko su šypsena ir pakvietė visus į sodo teritorijos esantį vasarnamį.

Čia žurnalistų jau laukė Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas su savo pavaduotojais: Ramūnu Sarapu ir Vincu Urbonavičiumi.

Į vasarnamį sugužėjusius žurnalistus R.Bobinas pasveikino su artėjančia profesine švente ir dovanojo saldainių su kanapėmis.

Po to žurnalistai buvo pakviesti paskanauti sumuštinių su kanapių aliejuje išmirkytomis trintomis kanapių sėklomis ir pavaišinti arbata.

„Smulkintos kanapių sėklos seniau buvo patiekiamos prie Kūčių stalo, o kanapių aliejus yra ne tik vertingas dėl savo sudėties, bet ir dėl savo skonio, todėl puikiai tinka salotoms pagardinti. Ir aliejaus ir smulkintų kanapių sėklų dabar galima įsigyti prekybos centruose“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių universiteto Botanikos sodo direktorė A.Klimienė.

Direktorė žurnalistams parodė ir pranešime spaudai paminėtą į kanapes panašią kleomę. Šis vienmetis augalas, pasak A.Klimienės, pastaruoju metu imtas naudoti apželdinimui ir labai išpopuliarėjo visoje Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.