Prie Lampėdžio ežero Kaune – gultai, pirtis ir vandenlentės

„Būtų gerai, kad ne tik policijos pareigūnai, bet ir patys poilsiautojai daugiau rūpintųsi savo saugumu ir laikytųsi viešosios tvarkos“, – kalbėjo A.Jusas.

Prie Lampėdžio ežero patogiai įsitaisyti galima ant gultų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prie Lampėdžio ežero patogiai įsitaisyti galima ant gultų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 7, 2015, 6:20 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:45 PM

„Ši išskirtinė vieta vasarą pasižymi puikiomis sąlygomis maudynėms, saulės vonioms, taip pat ir aktyviam laisvalaikio praleidimui, kurį ne vienus metus mėgsta miestiečiai bei užsienio turistai“, – kalbėjo Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Lampėdžiuose įsikūrusiame kempinge „Camp Inn“, kur vyko turizmo sezono pristatymas, pramogautojai galės mėgautis paplūdimiu, patogiais gultais, pirtimi, atsigaivinti ir užkąsti šalia įsikūrusioje kavinėje.

Prie ežero teikiamos dviračių, baidarių, kanojų nuomos paslaugos. Šįmet bus galima išsinuomoti ir vandens dviračius. Atvykti į kempingą iš miesto centro, senamiesčio bei Šilainių itin patogu dviračiu, nes iki pat Lampėdžių ežero driekiasi dviračių takas.

Prie Lampėdžio aktyvaus laisvalaikio mėgėjus jau trečius metus vilioja „Uno Parks“ nuotykių parkas, kuriame pramogauti kviečiami ekstremalaus pojūčių mėgėjai. Parke taip pat organizuojami įvairūs komandos formavimo užsiėmimai.

Ką veikti Lampėdžiuose ras ir vandens pramogų mėgėjai. Pernai šioje vietoje atidarytas pirmasis vandenlenčių parkas Kaune su viena ilgiausių, 287 metrų ilgio, trasų Europoje. Ši pramoga kauniečiams pristatyta praėjusių metų rugsėjo mėnesį, todėl tikimasi, kad šįmet ji sulauks itin didelio susidomėjimo. Panašūs vandenlenčių parkai populiarūs Lenkijoje bei kitose Europos šalyse.

Atvykus prie Lampėdžio yra galimybė ir paplaukioti irklentėmis. Teisingai irkluojant dirba visi pagrindiniai raumenys, lavinama ne tik jėga bet ir vestibuliarinis aparatas.

Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys džiaugėsi, kad Kaune daugėja įvairių pramogų, o į miestą atvyksta vis daugiau turistų.

„Kaune visko turime, tačiau Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorių įpareigoju pasirūpinti, kad nuo šiol mieste būtų daugiau saulės ir gero oro“, – juokaudamas kalbėjo vicemeras.

Policijos atstovas Artūras Jusas tvirtino, kad šiltuoju metu pareigūnai skirs daugiau dėmesio kauniečių ir turistų saugumui ne tik poilsio zonose, bet ir visame mieste.

„Būtų gerai, kad ne tik policijos pareigūnai, bet ir patys poilsiautojai daugiau rūpintųsi savo saugumu ir laikytųsi viešosios tvarkos“, – kalbėjo A.Jusas.

Gegužės 9–10 dienomis Lampėdžiuose vyks atvirų durų dienos, kurių metu lankytojai galės ne tik susipažinti su organizuojamomis pramogomis, tačiau ir gauti įvairių nuolaidų.

Kempinge „Camp Inn“ pasiplaukiojimas valtimi, baidare ar kanoja kainuos net 50 proc. pigiau.

Pasiplaukiojimas vandenlente kainuos tik 8 eurus, vietoje įprastinės kainos, kuri siekia 45 eurus. Lankytojai nuolaidomis galės džiaugtis ir „Uno Park“ nuotykių parke – visiems įsigijusiems bilietą dovanojamas „drambliaskrydis“.

Prie Lampėdžio ežero daugiausia pramogauja kauniečiai, tačiau kempingo šeimininkai ir šioje vietoje pramogas organizuojantys atstovai tikino, jog ankstesniais metais čia netrūko turistų iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.