Šiauliečiams atsigaivinti įrengė vandenpylę

Šiaulių gyventojams ir miesto svečiams nebereikės dairytis, kur numalšinti troškulį – prie miesto savivaldybės esančiame skvere įrengta pirmoji vandenpylė.

Pirmoji vandenpylė įrengta prie Šiaulių miesto savivaldybės esančiame skvere.<br>G.Šiupario nuotr.
Pirmoji vandenpylė įrengta prie Šiaulių miesto savivaldybės esančiame skvere.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

May 7, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:14 PM

Šią vandenpylę įrengė bendrovės „Šiaulių vandenys“ specialistai. Iš nerūdijančio plieno įrenginio teka toks pats vanduo, kaip ir tiekiamas į miestiečių namus.

Įmonės vadovas Jonas Matkevičius sakė, kad mintis šiauliečiams padovanoti vandenpylę kilo atsitiktinai. Bendrovė surengė socialinę akciją – užsisakė vandens buteliukų su raginimu per vasaros karščius nešiotis įsipylus vandens.

„Pagalvojome, kad būtų gražu mieste įrengti vandenpylę, – sakė J.Matkevičius. – Pasirinkome miesto centrą, kur visada būna didžiausias žmonių srautas“.

Įmonei didelių sunkumų neiškilo – projektą derino su skvero rekonstrukcijos ir Centukų skulptūros autoriais bei miesto vyriausiąja architekte. Pajungus vandenpylę, bendrovės laboratorija atliko tyrimus ir nustatė, kad bėgantis vanduo – nepriekaištingos kokybės.

Vandenpylę sukonstravo patys įmonės meistrai, tad šis įrenginys netapo didele našta – visa sąmata sudarė vos 500 eurų.

„Jei būtume pirkę vandenpylę, būtų kainavę bent dešimt kartų daugiau“, – bendrovės auksarankiais pasidžiaugė „Šiaulių vandenų“ vadovas. Po šios vasaros bus sprendžiama, ar plėsti vandenpylių tinklą. Jei vandalai nepadarys didelių nuostolių, kitais metais planuojama vandenpylę įrengti ir prie centrinės turgavietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.