Senturgyje akį traukia autentiška grupės „The Beatles“ nuotrauka

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ vykstančiame senturgyje „Laiko ratu“ senoviškų daiktų medžiotojų akį traukia netikėti eksponatai. Be gausybės išskirtinių senienų, čia galima įsigyti dar sovietmečiu į Lietuvą atkeliavusią grupės „The Beatles“ nuotrauką ir vienetinį, įspūdingos išvaizdos senovinį anglišką židinį.

Kaune vyksta senturgis, kuriame netrūksta retų eksponatų.<br>Organizatorių nuotr.
Kaune vyksta senturgis, kuriame netrūksta retų eksponatų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas

May 11, 2015, 9:44 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:54 AM

Legendinės britų roko grupės „The Beatles“ juodai baltą fotografiją rėmeliuose parduodantis prekybininkas sakė, daug apie jos istoriją papasakoti negali, bet žino, kad ji dar sovietmečiu slapčia atvežta iš Amerikos.

„Matosi, kad ji laikyta rėmeliuose, todėl labai gerai išsilaikė, nenusitrynė. Ką tik įsigijęs išiminėjau, vildamasis, kad gal kitoje pusėje bus grupės narių autografai. Bet jeigu taip būtų buvę, turbūt čia nestovėčiau, o pardavinėčiau ją „Sotheby's“ aukcione“, – šmaikštavo prekeivis.

Kaip vyras ir tikėjosi, nuotrauka sulaukė didelio dėmesio.

„Manau, įsigys koks užkietėjęs gerbėjas arba roko baro savininkas ir pakabins ant sienos klientų akims paganyti“, – spėjo prekiautojas.

Vienoje iš renginio palapinių iš tolo akį traukė tikras aristokratas – įmantrių formų 1875 metrais pagamintas storo plieno angliškas židinys.

„Tai – labai retas egzempliorius. Tokie židiniai vienetiniai, buvo gaminami pagal užsakymą pasiturintiems namų savininkams. Per septynerius metus toks gražuolis pirmą kartą pateko man į rankas“, – pasakojo židinį parduodantis sendaiktininkas.

Puikiai išlaikytas 140 metų senumo įrenginys tinka ne tik interjerui papuošti – prijungus prie kamino jį galima drąsiai kūrenti. Beje, židinys turi dar vieną įdomią funkciją – ant viršaus statomas indas pripildomas pjuvenomis, ant jo užpilama vandens ir norimo aromato. Kaistant indui garai kyla į viršų ir aromato prisipildo visas kambarys.

Tradicinis sendaiktininkų ir antikvarų susibūrimas prekybos miestelyje „Urmas“ prasidėjo penktadienį ir tęsis visą savaitgalį – kasdien nuo ankstaus ryto iki vakaro.

Senovinius baldus, paveikslus, stalo, darbo įrankius, muzikos plokšteles, knygas, pašto ženklus, pinigus, ginklus ir dar daug kitų iš praeities atkeliavusių daiktų siūlo daugiau kaip 300 prekybininkų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?