Marijampolės teisme įvyko pirmas nuotolinis teismo posėdis

Marijampolės teisme pirmą kartą nuotoliniu būdu buvo apklaustas

Marijampolės teisme vaizdo konferencijos įranga buvo įdiegta praėjusiais metais ir šiomis dienomis panaudota pirmą kartą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės teisme vaizdo konferencijos įranga buvo įdiegta praėjusiais metais ir šiomis dienomis panaudota pirmą kartą.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

May 14, 2015, 11:57 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 9:14 PM

Marijampolės teismo atstovė Vilija Bačkerienė informavo, jog pirmąjį nuotolinį posėdį organizavo teisėja Aksinija Žemantauskienė.

„Šis posėdis buvo surengtas Nyderlandų Karalystės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjos atstovo prašymu, siekiant išsiaiškinti minėtoje šalyje 2014 metų vasarį įvykdyto nusikaltimo aplinkybes.

Posėdžio metu Nyderlandų Karalystės teismo teisėja ir įtariamojo advokatė, kurioms padėjo į lietuvių kalbą verčianti vertėja, tiesiogiai stebėjo vaizdą ekrane ir pateikė klausimų į posėdį atvykusiam liudytojui“, – sakė Marijampolės teismo atstovė.

Jos teigimu, nuotolinis posėdis vyko sklandžiai, buvo sutaupyta laiko ir lėšų: „Jei nebūtų sąlygų rengti vaizdo konferenciją, liudytojui tektų iš Lietuvos vykti į Nyderlandų Karalystę, pastaroji turėtų apmokėti išlaidas“. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.