V. Matijošaitis: „Įmonių vadovams praplovėme smegenis“

Prieš mėnesį Kauno mero kabinete įsikūręs verslininkas Visvaldas Matijošaitis savivaldybėje siekia įvesti tvarką, kuri įprasta jo vadovaujamose įmonėse. Tuo metu pavaldiniai ir savivaldybės valdomų įmonių vadovai drebėdami laukia savo lemties.

Naująją miesto valdžią nustebino senosios palikimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naująją miesto valdžią nustebino senosios palikimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 14, 2015, 1:44 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:48 PM

V.Matijošaičio pageidavimu jo kabinete ir dar trijose savivaldybės vietose atsirado kavos aparatai. Svečiai patys gali pasiruošti karšto gėrimo vienkartiniuose puodeliuose, o mero padėjėjai atkrito vienas rūpestis.  Panašūs kavos aparatai stovi „Vičiūnų įmonių grupės“ būstinėje. Beje, mero padėjėja kitą savaitę taip pat bus nauja. 

Naujasis Kauno meras pasišovė įpratinti Kauno tarybos narius mažiau kalbėti ir daugiau dirbti.

Jau kitą savaitę ketinama patvirtinti naująjį tarybos veiklos reglamentą. Tarybos narių klausimams skirtas laikas bus sutrumpintas nuo 60 iki 20 sekundžių, o pasisakymams – nuo 2 minučių iki 40 sekundžių.

„Šiandien taip pat kalbėsime trumpai“, – pirmajai kukliai sukakčiai skirtoje konferencijoje kalbėjo V.Matijošaitis.

Jo nuomone, sprendžiant pagal tai, kaip dabar valdomi šalies bankai ar įmonės, Kauno savivaldybė yra atsilikusi 10 metų.

Pasak administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko,  savivaldybės biudžeto pajamos šiuo metu yra labai arti plano, išskyrus sausio mėnesį. G.Petrauskas vylėsi, kad jau metų viduryje planas bus vykdomas.

Administracijos direktoriaus skaičiavimais, šiuo metu savivaldybės įsipareigojimai yra 147 mln. eurų, tačiau jie apima ir koncesijos mokesčius. Didžiausia skola susikaupusi įmonei  „Kauno autobusai“ – tai kompensacijos už keleivių vežimą.

Kauno vicemeras Povilas Mačiulis pareiškė, kad ankstesnioji miesto valdžia tik sukūrė įvaizdį, kad mieste vykdoma gausybė svarbių projektų. Iš tikrųjų nepradėti jokie konkretūs darbai, nenumatyti finansavimo šaltiniai. Vienas tokių projektų – Raudondvario plento rekonstrukcija. Nors anksčiau žadėta darbus pradėti šiemet, dabar aiškėja, kad tokių galimybių dėl būtinų atlikti procedūrų beveik nėra. Meras net sakė ieškosiąs kelių, kaip apeiti biurokratinius trukdžius.

V.Matijošaitis apkaltino buvusią miesto valdžią informacijos, susijusios su tikrąja situacija miesto savivaldybėje, slėpimu. Kartais esą tekdavo net kreiptis į teismą. 

„Kauno savivaldybė – ne Holivudas“, – sprendimą likviduoti Kauno kino studiją komentavo kitas vicemeras Simonas Kairys. Ši įstaiga buvo įkurta buvusio vicemero partijos „Jaunoji Lietuva“ vado Stanislovo Buškevičiaus iniciatyva.

Pasak V.Matijošaičio, visi savivaldybei pavaldžių įmonių vadovai išliko savo postuose, tačiau įpareigoti per porą savaičių parengti planus, kaip sutaupyti lėšų ir sudaryti sąlygas sumažinti komunalinius mokesčius.

„Praplovėme jiems smegenis“, – šyptelėjo Kauno meras. Pasak jo, rūpesčių kelia visos savivaldybės įmonės.

Kauno meras tikino, kad jam buvo gėda sutikti naujosiose Vainatrakio kapinėse kapus tvarkančius žmones, braidančius po purvą.

„Kai apsilankai naujose Vilniaus kapinėse, jose norisi pasilaidoti“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

G.Petrauskas paskelbė apie savivaldybės administracijos pertvarką. Šiuo metu savivaldybėje dirba 760 žmonių, jų sumažės maždaug 20 procentų. Kai kurių skyrių išvis neliks. Šiemet atleistų darbuotojų sąskaita sutaupyti turbūt nepavyks, o kitais metais tai pasijus biudžete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.