Diana Korsakaitė tapo Kęstučio Daukšio padėjėja

Su D.Korsakaite BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

D.Korsakaitė Seimo nario padėjėja dirba daugiau kaip mėnesį.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
D.Korsakaitė Seimo nario padėjėja dirba daugiau kaip mėnesį.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:50 PM

K.Daukšys BNS teigė, kad D.Korsakaitė jo padėjėja dirba daugiau kaip mėnesį, tačiau parlamentaras mano, kad buvusi komisijos pirmininkė jo komandoje bus neilgai.

„Jau daugiau kaip mėnesį dirba. (...) Tokios kvalifikacijos žmogus, manau, susiras geriau apmokamą darbą nei Seimo nario padėjėjos, tad šita sėkmė turėti tokį žmogų mane aplankė laikinai“, – BNS sakė K.Daukšys, kuris ketvirtadienį tapo eiliniu Seimo komisijos nariu.

Su D.Korsakaite BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

VTEK atstovas spaudai Tomas Čaplinskas BNS teigė, kad komisija kol kas neturi jokios informacijos dėl naujų D.Korsakaitės pareigų, tad tyrimas dėl jos nėra pradėtas.

„Kol kas nieko nežinau apie tai. (...) Kol kas šviežia labai, gal vėliau bus kokia žinia“, – BNS sakė T.Čaplinskas.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas numato, kad valstybės tarnybą palikęs asmuo vienerius metus negali dirbti kitose valstybės institucijose tais klausimais, kurie buvo priskirti jo tarnybinėms funkcijoms.

Seimo Energetikos komisija, be kita ko, tiria, ar Kainų komisija tinkamai kontroliavo energetikos įmonių veiklą 2009-2014 metais, kai jai vadovavo D.Korsakaitė. Seimas ketvirtadienį pratęsė šį tyrimą iki metų pabaigos.

Reaguodamas į Kainų komisijos atliktus bendrovių „Litgrid“, „Lesto“ ir „Lietuvos energijos gamyba“ patikrinimus, Seimas pernai gruodį Energetikos komisijai suteikė specialų statusą ir leido tirti elektros įmonių veiklą 2009-2014 metais.

D.Korsakaitė komisijai vadovavo 5 metus – nuo 2010 metų sausio iki šių metų sausio. Nuo 2002-ųjų ji dirbo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktoriaus pavaduotoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.