Išvydę baigiamą rengti naują paplūdimį kauniečiai ėmė niurnėti

Panemunėje baigiamas rengti naujas oficialus paplūdimys su poilsiaviete. Kai kurie kauniečiai mano, kad jis užgožia gamtą. Architektai pripažino, kad projektu nesidomėjo, ir gali tekti srėbti tai, kas jau padaryta.

Panemunės paplūdimyje vykstančiomis statybomis patenkinti ne visi kauniečiai. Statybos kainavo 460 tūkstančių eurų.<br>P.Mantauto nuotr.
Panemunės paplūdimyje vykstančiomis statybomis patenkinti ne visi kauniečiai. Statybos kainavo 460 tūkstančių eurų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jun 1, 2015, 10:22 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 2:30 AM

Birželį Panemunėje turėtų būti baigtas rengti paplūdimys ir aktyviam poilsiui skirta zona. Tačiau stebėdami, kaip ji formuojama, kai kurie Panemunės gyventojai nuliūdo.

Bent kol kas kauniečiai mano, kad projekto autoriai – vilniečių firma „Atamis“ per daug urbanizavo paplūdimio teritoriją ir mažai galvojo apie gamtą. Šie sako, kad toks buvo miesto savivaldybės užsakymas. Kauno architektai Panemunės paplūdimiu visai nesidomėjo.

Darbai eina į pabaigą

Būsimajame oficialiame Panemunės paplūdimyje pastatytas naujas pastatas. Planuojama, kad jame veiks kavinė, budės gelbėtojai ir medikas. Taip pat bus įrengtas ir dušas su šiltu vandeniu.

Greta nutiesti žvyru išpilti takai. Pastatytos persirengimo kabinos, nauji suolai, šiukšlių dėžės. Turėtų veikti ir vienas lauko dušas.

Šioje teritorijoje įrengiamos ir 3 paplūdimio tinklinio aikštės. Dviejose kitose aikštėse galės rungtyniausi krepšininkai. Pastatyta ir vaikų žaidimo aikštelė.

Prie smėlėto susiaurėjusio paplūdimio pasėta nauja žolė.

Mano, kad gamtą sudarkė

Panemunėje gyvenantys žmonės ne visai patenkinti šiuo projektu. Kaunietis Vytautas Budrikis, žvelgdamas į vykstančius darbus, sunkiai atsiduso. Vyras tvirtino, kad toje vietoje, kur rengiama aktyviam poilsiui skirta zona, anksčiau dažniausiai ramiai gulinėdavo poilsiautojai.

„Kad paplūdimys tvarkomas, puiku. Bet visus tuos statinius reikėjo statyti kitoje vietoje. Dabar graži gamta sudarkyta“, – įsitikinęs kaunietis.

Kita Panemunės gyventoja Ramutė Žakevičienė taip pat sakė, kad jai skauda širdį matant statybas. „Buvo graži gamta. Dabar liūdna matyti, kaip ją užgožė statiniai ir dirbtiniai takai“, – sakė moteris.

Architektų dėmesio nesulaukė

Pradėjus domėtis, ką apie naują paplūdimį mano kauniečiai architektai, paaiškėjo, kad nė vienas garsus šios profesijos atstovas šiuo projektu nesidomėjo.

Kauno architektūros ir urbanistikos etikos tarybos vadovas Gintaras Balčytis sakė, kad projektas, matyt, buvo per mažai viešinamas, todėl profesionalų ir liko nepastebėtas.

„Ar projektas geras, ar prastas, pamatysime, kai jis bus įgyvendintas.

Nutikti gali visaip“, – pripažino G.Balčytis.

Projektą kūrė vilniečiai

Panemunės paplūdimio projektą kūrė vilniečių inžinerinė konsultacinė bendrovė „Atamis“. Jos vadovas Mindaugas Undaravičius pripažino, kad įmonė nesispecializuoja kurti paplūdimių projektus.

Projekto įgyvendinimo priežiūros vadovė Ieva Puidokaitė sakė, kad sukurti paplūdimį su aktyvaus poilsio zona buvo užsakovų – Kauno savivaldybės – pageidavimas.

Kuriant paplūdimį ir aikšteles naudotos natūralios prie gamtos derančios medžiagos.

Mieste iš viso bus keturi paplūdimiai

Įrengti Panemunės paplūdimį kainavo 460 tūkstančių eurų.

Kaune iki šiol veikė trys oficialūs paplūdimiai. Du – prie Kauno marių ir prie Lampėdžio ežero. Šiemet jiems prižiūrėti skirta 58 tūkst. eurų. Paplūdimiuose budės gelbėtojai ir medikai. Šios poilsio zonos oficialiai veiks nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 15 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.