Vilniuje nutrūko elektros tiekimas

Antradienį po pietų Vilniaus miesto gyventojams dingo elektra. Vieni rajonai jos iš viso neturėjo, kiti galėjo jausti įtampos svyravimus ir trikdžius.

Vilniuje nutrūko elektros tiekimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniuje nutrūko elektros tiekimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2015, 5:58 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 9:54 PM

LESTO Atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba patvirtino, kad šiandien apie 15 val. atsijungė 110 kilovoltų (kV) perdavimo oro linija.

„Priežastys kol kas nežinomos. Maždaug apie 6 tūkst. vartotojų galėjo jausti elektros tinklo sutrikimus. Daugiausiai vartotojų buvo Verkių, Balsių, Žaliųjų ežerų ir kitose aplinkinėse vietovėse. Tačiau ir visame Vilniaus mieste buvo jaučiamas elektros įtampos krytis“, – teigė atstovas.

Pasak jo, apie 15 valandų ir 13 minučių jie gavo pranešimą, kad linija atsijungė. Po dešimt minučių pavyko didžiajai daliai vartotojų atnaujinti elektros tiekimą, o 16 val. 30 min. visiems vartotojams buvo atnaujintas elektros tiekimas.

M.Burbos teigimu, gedimas įvyko ne jų LESTO tinkle. Pirminės priežastys yra perdavimo sistemos tinkle.

„Įvykus gedimui mūsų specialistai operatyviai reagavo ir elektros tiekimą daliai vartotojų atnaujino per kitus rezervinius šaltinius ir mūsų tinklą. Todėl tik 16 val. 30 min. likusiems vartotojams buvo atnaujintas tiekimas“, – aiškino atstovas.

Už elektros tiekimą atsakingo elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ bendrovės atstovai negali dar paaiškinti, kodėl sugedo elektros tiekimas ir teigė, kad jokių duomenų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.