Vyriausybės veikla Seime įvertinta teigiamai

Seimas teigiamai įvertino antradienį pristatytą Vyriausybės veiklos ataskaitą, kurioje – stambūs projektai, gyventojų darbo užmokesčio didėjimas, elektros, dujų ir šildymo kainų sumažėjimas.

Pasak premjero, nepaisant geopolitinių iššūkių, Rusijos taikomo embargo, Vyriausybė sugebėjo ekonomiką auginti, didinti eksportą ir ieškoti naujų rinkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak premjero, nepaisant geopolitinių iššūkių, Rusijos taikomo embargo, Vyriausybė sugebėjo ekonomiką auginti, didinti eksportą ir ieškoti naujų rinkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 2, 2015, 1:57 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 11:27 PM

„Džiaugiuosi, kad Seime pritarta Vyriausybės veiklos ataskaitai – tai parlamentarų teigiamas Vyriausybės atliktų darbų ir gautų rezultatų įvertinimas. Daugiausia dėmesio buvome sutelkę į realų Lietuvos žmonių gyvenimo pagerinimą – didinome MMA, mažinome elektros, dujų ir šildymo kainas, grąžinome konservatorių ir liberalų nurėžtas pensijas“, – teigia ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pasak premjero, nepaisant geopolitinių iššūkių, Rusijos taikomo embargo, Vyriausybė sugebėjo ekonomiką auginti, didinti eksportą ir ieškoti naujų rinkų. Tai leido užtikrinti didesnį BVP augimą ir tuo pačiu pajamų surinkimą į biudžetą.

Greta kasdienių iššūkių, A. Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė įgyvendino strategiškai svarbius projektus – pastatytas SGD terminalas, sėkmingai tęsiami jungčių Nord Balt ir LitPolLink projektai, kurie šiemet bus užbaigti.

„Laikydamiesi griežtos fiskalinės politikos, bet neskriausdami šalies žmonių, įvedėme eurą. Tapome euro klubo nariais, o tai leidžia pritraukti daugiau investicijų į šalį. Sumažinome nedarbą, kilome tarptautinėse reitingų lentelėse pagal konkurencingumą. Mūsų šalies ekonomika pernai augo sparčiausiai tarp ES šalių, o Tarptautinis valiutos fondas Lietuvą pirmą kartą įtraukė į išsivysčiusių šalių sąrašą. Rezultatai kalba patys už save. Esu įsitikinęs, jog Lietuvos gyventojai tai mato bei vertina“, – sako premjeras.

Opozicija kritikavo

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius priekaištavo, kad premjeras Algirdas Butkevičius neatvyko į konservatorių frakciją, kai parlamentarai svarstė 2014 netų Vyriausybės ataskaitą, tačiau ją pavadino „pakankamai objektyvia ir atspindinčia realius pasiekimus“.

Jis pareiškė remiantis Vyriausybės siūlomą socialinį modelį tik darbo santykių reglamentavimo keitimo srityje, bet ne „Sodros“ pertvarkymo idėjas.

A.Kubilius sakė, kad iš Vyriausybės dėl neskaidrios veiklos buvo priversti atsistatydinti 7 viceministrai, sumažėjo eksporto augimas, stringa skalūnų dujų paieška. Jis pareiškė negirsiantis Vyriausybės už sėkmingą suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo darbo pradžią ir euro įvedimą.

„Jai teko tik techniškai įgyvendinti anksčiau pradėtus projektus“, – antradienį diskusijoje dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos teigė A.Kubilius.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma pasigedo Visagino atominės elektrinės statybos perspektyvų bei Vyriausybės savikritikos.

Mišrios Seimo narių grupės narys Vytautas Matulevičius pareiškė, kad Vyriausybės veiklos analizė Seime yra tapusi „politinės kovos instrumentu“: „Pasigendu objektyvaus vertinimo“.

Liberalsąjūdiečių frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis pasigedo investicijų pritraukimo idėjų, nes „gyvenimas šia diena, negalvojant apie 10 artimiausių valstybės raidos metų – toks Vyriausybės požymis“.

Biudžeto ir finansų komiteto narė, Lenkų rinkimų akcijos narė Rita Tamašūnienė priekaištavo kad Vyriausybė Seimui nėra pateikusi išvadų net dėl pusės parlamentarų prašymų įvertinti jų pataisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.