Lietuviškų televizijos serialų – daugiau nei aktorių

+ Būsiu nepopuliari sakydama, kad svarbias naujienas sužinau ne iš interneto, o iš televizijos. Mano televizorius dažnai įjungtas, nors prie jo ir nesėdžiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Kazlauskaitė

Jun 7, 2015, 1:05 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 10:58 PM

+ Mano nuomone, pastaraisiais metais atsigavo LRT televizija. Kaip gera buvo prisiminti vyresnių kompozitorių kūrinius projekte „Dainų daina“.

Su malonumu dalyvavau konkurse „Delfinai ir žvaigždės“. Tokios laidos skatina pozityvų mąstymą, padeda atsiplėšti nuo kasdienybės rūpesčių.

+ Esu didelė savo bičiulio Edvardo Žičkaus laidos „Gyvenimas“ (LRT televizija) gerbėja.

Mano mėgstamiausių laidų vedėjų penketuke E.Žičkus yra pirmoje vietoje – už tai, kad jį į namus įsileidžia pasaulio garsenybės, už profesionalumą ir gebėjimą įdomiai pristatyti herojus.

Antroje vietoje – Arūnas Valinskas. Jis moka rengti puikius šou. Trečioje – režisierius Vytenis Pauliukaitis, kuris žavi kultūra ir inteligentiškumu.

Ketvirtoje – etiketo specialistas Giedrius Drukteinis, sukaupęs tiek daug įdomios informacijos.

Penktoje vietoje – Audrius Giržadas. Mane hipnotizuoja nuostabus jo balsas.

+ Labai spalvinga ir informatyvi „Lietuvos ryto“ televizija. Smagu matyti, kaip ji auga.

Stiprios naujienų ir pramogos visai šeimai laidos. Žaidimas „Šeima – jėga!“ – tai puiki proga šeimai kartu leisti laiką prie televizoriaus. Žavi ir laidos vedėja aktorė Edita Užaitė.

Kita šios televizijos moteris Daiva Žeimytė stebina gebėjimu kibti politikams į atlapus. Ji griauna visus apie šiuolaikinę šviesiaplaukę gražuolę sukurtus stereotipus.

– Nemėgstu kriminalinių laidų. Televizijose per daug kalbama apie smurtą prieš gyvūnus, kitokius žiaurius poelgius.

– Nesuprantu, kodėl televizijos skiria tiek daug dėmesio tariamoms interneto sensacijoms. Juk jų mąstymas dažniausiai žemo lygio, o žodynas tiesiog tragiškas.

Klausydamiesi tokių žmonių žiūrovai netobulėja. O jaunesniems reikėtų uždengti akis ir užkimšti ausis.

+ Vienu metu buvo labai populiarūs meksikietiški serialai. Mano karta užaugo su tokiais filmais kaip „Marimar“, „Marija iš lūšnyno“ (TV3).

Tuo metu, kai juos rodydavo, galėjo užsidegti kaimyno namas – niekas nebūtų pastebėjęs. Tačiau ilgainiui lietuviai persisotino muilo operų.

Mano dėmesį buvo prikaustęs serialas „Viešbutis „Gran Hotel“ (LNK) – detektyvinis siužetas, mistiniai reiškiniai. Paskui atsirado serialas „Didingasis amžius“. Jeigu turėdavau laiko, mielai pažiūrėdavau.

– Gerai, kad kuriami lietuviški serialai, bet jų nežiūriu dėl to, kad visuose vaidina tie patys aktoriai. Sunku atskirti, kurį serialą kada žiūri.

+ Iš lietuviškų serialų vienintelis mano mėgstamas – „Moterys meluoja geriau“ (TV3). Žiūrėdama jį iki ašarų juokiuosi iš Džiugo Siaurusaičio įkūnijamo personažo. Taip pat žaviuosi Ingos Norkutės-Žvinienės ir Aušros Štukytės vaidyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.