Prezidentūrą palieka patarėja Virginija Būdienė

Pirmadienį Prezidentūroje padvelkė permainomis – šalies vadovės Dalios Grybauskaitės komandą palieka vyriausioji patarėja Virginija Būdienė.

Virginija Būdienė nebedirbs Prezidentūroje.
Virginija Būdienė nebedirbs Prezidentūroje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2015, 6:17 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 4:52 PM

Tai lakonišku pranešimu patvirtino ir Prezidentūros spaudos tarnyba: „Virginija Būdienė nuo liepos 2 dienos neis Prezidentės vyriausiosios patarėjos pareigų. Iš darbo ji išeina savo prašymu. Prezidentės vyriausiojo patarėjo pareigas vidaus politikos klausimais laikinai eis Mindaugas Lingė.“

Iki šiol V.Būdienė buvo Vidaus politikos grupės vadovė.  Dirbti Prezidentūroje V.Būdienė pradėjo D.Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu, ji patarinėjo Prezidentei švietimo ir kultūros klausimais.

Matematikės išsilavinimą turinti V.Būdienė 2006-2008 m. ėjo švietimo ir mokslo viceministrės pareigas. Jų neteko 2008 m. pabaigoje po Seimo rinkimų, pasikeitus ministrui.

Per pirmąją kadenciją – daug pokyčių

Primename, kad dažnai besikeičianti prezidentės patarėjų komanda – nieko naujo. Antrosios kadencijos metu, V.Būdienė buvo likusi vienintele senbuve vyriausiųjų patarėjų komandoje, kuri su D.Grybauskaite dirbo nuo pat pirmosios kadencijos.

Pirmosios kadencijos pradžioje, Vidaus politikos ir konstitucinių ryšių grupėje vadovavo žurnalistė ir socialinių mokslų daktarė Audronė Nugaraitė. Ji 2010 m. pirmoji paliko prezidentės patarėjų komandą.

Spaudos tarnybai vadovavo Linas Balsys, kuris iš Prezidentūros išėjo su trenksmu. Šalies vadovės komandą 2011 m. palikęs L.Balsys pradėjo vadovauti Žaliosios politikos institutui. Šio instituto atstovai su kitais iniciatyvinės grupės nariais siekė surengti referendumą atominės elektrinės statybų klausimu, tačiau nesėkmingai.

2012 m. D.Grybauskaitė komandą paliko Prezidentūros patarėju užsienio politikai skirtas Darius Semaška. 

„Diplomatų rotacija turi vykti nuolatos“, – tąkart pranešė prezidentūra, kai paaiškėjo, jog D.Semaška jau pamažu kraunasi lagaminus į ambasadą Nyderlanduose.

Prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė 2012 m. išėjo motinystės atostogų.

Pirmos kadencijos metu, Nacionalinio saugumo grupės vadovu buvo skirtas Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) prie KAM direktoriaus pavaduotojas Jonas Markevičius. Jis 2014 m. pradžioje paliko prezidentės patarėjo pareigas ir grįžo į tarnybą AOTD.

Visą pirmąją kadenciją atlaikė vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas. Ekonomistas komandą paliko pasibaigus D.Grybauskaitės pirmajai kadencijai ir atnaujinus patarėjų komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?