Liberalai sukilo prieš lenkus

Dalis Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų atstovų nesutinka su Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose aktyviai veikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos iniciatyvomis bei pozicija. Seime buvo teigiama esą „tautinėms mažumoms Lietuvoje nepriimtinas vienos politinės jėgos diktatas“.

Seime buvo teigiama, kad tautinėms mažumoms Lietuvoje nepriimtinas vienos politinės jėgos diktatas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seime buvo teigiama, kad tautinėms mažumoms Lietuvoje nepriimtinas vienos politinės jėgos diktatas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-09 13:14, atnaujinta 2017-11-23 13:29

Tai Seime akcentavo pirmadienį įsikūrusio Liberalų sąjūdžio tautinių bendrijų komiteto atstovai, į kurį jau užsiregistravo apie šimtas žmonių.

„Mūsų šūkis – tarpusavio dialogas. Vienos partijos monopolis yra visiškai nepriimtinas. Didelė dalis tautinių bendrijų atstovų nepalaiko šio monopolio.

Daugelį metų tautinių mažumų klausimu pagrindinę jėgą turi lenkų tautinė mažuma. Mes jokių politinių manipuliacijų prieš rinkimus nepriimsime“, – tvirtai dėstė liberalų atstovė Julija Mackevič.

Pasisako prieš isterišką kiršinimą

Pasak Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio, problemų pateikimas būna ne visai priimtinu būdu ir forma.

„Kartais girdime isterišką norą kiršinti čia Lietuvoje gyvenančius piliečius. Gyvendami vienoje valstybėje turime kalbėti ir susikalbėti. Ne izoliacija, piketai ir streikai turi veikti. Turi būti rasti kompromisai“, – aiškino E.Masiulis.

Spaudos konferencijoje antradienį dalyvavo viešosios įstaigos „Europos demokratijos plėtros centro“ direktorė, Šalčininkų r. savivaldybės tarybos narė, Šalčininkų r. Liberalų sąjūdžio skyriaus pirmininkė J.Mackevič, Šalčininkų r. Dieveniškių technologijų ir verslo mokyklos direktorė Ilona Šedienė, Vilniaus r. Bezdonių asociacijos „Vienybė“ pirmininkas Pavelas Žemoitinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.