Ž. Pinskuvienė: „Esu politikė, o ne kokia įžeidi mergaitė“

Per pakartotinius Širvintų mero rinkimus „darbietė“ 39 metų Živilė Pinskuvienė tiesiog nokautavo pagrindinį savo varžovą, bet žada jį kviesti bendradarbiauti.

Ž.Pinskuvienė tvirtino nelinkusi pykti ant buvusių savo konkurentų.<br>V.Balkūno nuotr.
Ž.Pinskuvienė tvirtino nelinkusi pykti ant buvusių savo konkurentų.<br>V.Balkūno nuotr.
Ž.Pinskuvienė tvirtino nelinkusi pykti ant buvusių savo konkurentų.
Ž.Pinskuvienė tvirtino nelinkusi pykti ant buvusių savo konkurentų.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Jun 9, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:33 PM

Ž.Pinskuvienė su socialdemokratu Andriumi Jozoniu buvo susidūrusi kovo mėnesį vykusiame antrajame mero rinkimų ture, kurio rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) dėl gausių ir šiurkščių rinkimų tvarkos pažeidimų panaikino.

Tada „darbietė“ konkurentą pralenkė kiek mažiau nei tūkstančiu rinkėjų balsų. O praėjusį sekmadienį už Ž.Pinskuvienę balsavo daugiau kaip 5 tūkst. (67,2 proc.), už A.Jozonį – tik 900 (12 proc.) rinkimuose dalyvavusių rajono gyventojų.

„Tokių rezultatų ir tikėjausi. Jie parodo tikrąją žmonių valią, kurios niekam nevalia nepaisyti.

Dabar visiems turėtų tapti aišku, kad varžovai elgėsi nesąžiningai siekdami visais būdais anuliuoti ankstesnius rinkimus.

Mūsų miestas nėra didelis, žmonės vieni kitus gerai pažįsta ir žino, kad jokių balsų pirkimų per kovo mėnesį vykusius rinkimus nebuvo. Todėl niekam nieko nereikėjo ir įrodinėti“, – „Lietuvos rytui“ vakar kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Politikės teigimu, ir per pakartotinius rinkimus kai kurie jos varžovai drabstėsi purvais.

Nepaisant to, „darbietė“ pasiryžusi buvusius konkurentus kviesti prisijungti prie valdančiosios daugumos, kurią dabar, be Darbo partijos, dar sudaro konservatoriai ir liberalai.

„Koalicijoje noriu matyti socialdemokratus ir A.Jozonį. Nes esu politikė, o ne kokia įžeidi mergaitė ar moteriškė, kuri dabar turėtų visus ketverius metus ar ilgiau nešioti pyktį, kad dėl negarbingų varžovų veiksmų iš pirmo karto netapau mere.

Jie taip elgėsi iš nepatyrimo, manydami, kad pilant purvą galima užsitarnauti žmonių pasitikėjimą. Realybė pasirodė esanti kitokia. Bet ši jų klaida, kaip ir visos kitos, yra pataisomos“, – aiškino išrinktoji merė.

Vien Širvintų rajono rinkimų komisijos veikla per pakartotinius rinkimus kainavo maždaug 33,4 tūkst. eurų.

„Žmonių pinigai buvo išmesti kaip į balą. Geriau juos būtų skyrę rajonui, tikrai būčiau žinojusi, kur tuos pinigus išleisti tinkamiau“, – sakė „darbietė“.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas vis dėlto tvirtino, jog panaikinti ankstesnio balsavimo rezultatus reikėjo: „Rinkėjai palaiko visus žingsnius, kuriais siekiama išsklaidyti dėl skaidrumo kylančias abejones.“

Tačiau šį kartą, anot Z.Vaigausko, komisija neturėjo didesnių priekaištų dėl rinkimų Širvintų rajone, skirtingai nei Trakuose, kur užfiksuota daug pažeidimų.

Bus antrasis turas

* Varėnos-Eišiškių apygardoje dėl Seimo nario mandato antrajame ture varžysis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Andžejus Andruškevičius (34,24 proc. rinkėjų balsų) ir socialdemokratas Vidas Mikalauskas (24,68 proc.). Nuo pastarojo nedaug atsiliko liberalas Juozas Baublys.

* Dėl parlamentaro mandato šioje vienmandatėje apygardoje konkuravo aštuoni politikai.

* Nauji rinkimai vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje rengiami todėl, kad čia per 2012 metų Seimo rinkimus nugalėjęs liberalas Algis Kašėta kovą buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė parlamentaro mandato.

Seimo narė – trečia

* Per pakartotinius rinkimus daugiausia Trakų savivaldybės tarybos narių mandatų – po 6 gavo Liberalų sąjūdis ir Socialdemokratų partija.

* Į tarybą taip pat pateko Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ (4 vietos), Darbo partija (3), Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (po 2), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (1).

* Trakų mero rinkimų antrajame ture varžysis Liberalų sąjūdžio atstovė Edita Rudelienė (surinko 28,59 proc. balsų) ir socialdemokratas Vytautas Zalieckas (20,28 proc.).

* Seimo narė „darbietė“ Dangutė Mikutienė per mero rinkimus surinko 15,86 proc. balsų ir liko trečia. Ji pralenkė penkis kandidatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.