Kibernetinei atakai prieš KAM tinklalapį buvo pasirengta rimtai

Trečiadienį įvykdytai

Lietuvos kariuomenės jungtinio štabo svetainėje, į kurią įsilaužta trečiadienį, netaisyklinga lietuvių kalba paskelbta melaginga informacija apie pratybas „Kardo kirtis“.<br>KAM nuotr.
Lietuvos kariuomenės jungtinio štabo svetainėje, į kurią įsilaužta trečiadienį, netaisyklinga lietuvių kalba paskelbta melaginga informacija apie pratybas „Kardo kirtis“.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-12 12:56, atnaujinta 2017-11-22 22:11

„Matome daug įdomios informacijos. Matome, kad buvo nuolat siunčiami įvairūs kreipiniai, pavyzdžiui, iš Irano bandyta atspėti slaptažodį. Matome, kad serveris, kuriame patalpinta svetainė, buvo nuolat įsilaužėlių tikrinamas, į jį buvo bandoma patekti, dažniausiai – nesėkmingai“, – sakė ekspertas.

Anot jo, galutinės išvados dėl įsilaužimo kariuomenei turėtų būti pateiktos penktadienį, iki darbo dienos pabaigos – šiuo metu paprašyta papildomos informacijos iš tinklalapio informaciją talpinusios bendrovės.

R.Černiauskas taip pat patvirtino, kad nors silpnąsias sistemos vietas kasdien, mažiausiai po du-tris kartus tikrino specialiai sukurti robotai, kurie bandė „atspėti“ slaptažodžius bei rasti sistemoje spragų, patį išpuolį įvykdė konkretūs asmenys.

„Tai yra mažiausiai dviejų savaičių darbas“, – apie išpuolį sakė R.Černiauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu į viešumą iškilo nemažai su kibernetiniu saugumu susijusių incidentų ir kitose Vakarų valstybėse: savaitės pradžioje paskelbta apie įsilaužimą į JAV kariuomenės, Vokietijos Bundestago sistemas.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai Mindaugas Neimontas tvirtino, kad gavus ekspertų išvadas bus sprendžiama, ar kreiptis į teisėsaugą. Taip pat bus „atliekami visi veiksmai“ dėl tinklalapio saugumo stiprinimo.

Lietuvos kariuomenės jungtinio štabo svetainėje, į kurią įsilaužta trečiadienį, netaisyklinga lietuvių kalba paskelbta melaginga informacija apie pratybas „Kardo kirtis“, esą jų tikslas yra pasirengti Rusijos Karaliaučiaus srities aneksijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.