Būsima lygių galimybių kontrolierė – už partnerystės įteisinimą

Kandidatė į lygių galimybių

A.Lobačevskytės kandidatūrą pateikusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Seimui priminė, kad „baigiasi visi terminai“ paskirti lygių galimybių kontrolierių.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
A.Lobačevskytės kandidatūrą pateikusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Seimui priminė, kad „baigiasi visi terminai“ paskirti lygių galimybių kontrolierių.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 4:52 AM

Antradienį jai prisistatant Seime kandidatė sulaukė klausimo, kokios pozicijos laikosi dėl vienalyčių santuokų, ir A.Lobačevskytė sakė mananti, kad „kiekvieno žmogaus teisės turi būti ginamos“.

„Mano didžiausia vertybė kaip žmogaus yra šeima. Po Konstitucinio Teismo nutarimo, išaiškinimo dėl šeimos sampratos, iš tiesų į šeimos sampratą žiūrima plačiau, kad šeima nėra kildinama tik iš santuokos. Tikrai palaikau partnerystės institutą, ir manau, kad kiekvieno žmogaus teisės valstybėje turu būti saugomos ir ginamos“, – į klausimą atsakė kandidatė.

A.Lobačevskytės kandidatūrą pateikusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Seimui priminė, kad „baigiasi visi terminai“ paskirti lygių galimybių kontrolierių. Seimas yra atmetęs jau dvi kandidates į šios tarnybos vadoves, abukart siūlytos teisininkės: advokatė Diana Gumbrevičiūtė-Kuzminskienė bei Mykolo Romerio universiteto profesorė Lyra Jakulevičienė.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad yra labai atsakingas, išlaikytas žmogus, labai įsigilinantis į klausimo esmę, išnagrinėjantis plačiai problemą ir tik tada priimantis sprendimus arba teikiantis pasiūlymus. Mes privalome paskirti lygių galimybių kontrolierių, baigiasi visi terminai“, – sakė L.Graužinienė.

A.Lobačevskytė šiuo metu eina kultūros viceministrės pareigas, anksčiau dirbo Seimo pirmininkės patarėja teisės klausimais.

Lygių galimybių apsaugos kontrolieriaus tarnyba nuolatinio vadovo neturi nuo 2013 metų lapkričio, kai mirė ilgametė lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė. Tarnybai nuo to meto laikinai vadovauja vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Lygių galimybių kontrolierių Seimo pirmininko teikimu penkeriems metams skiria ir atleidžia Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.