D. Valys pasilieka Generalinėje prokuratūroje

Kadenciją baigęs buvęs generalinis prokuroras Darius Valys ir toliau darbuosis Generalinėje prokuratūroje. Jam pasiūlytos prokuroro pareigos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente.

D.Valys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Valys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2015-06-16 12:00, atnaujinta 2017-11-22 04:52

Laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Darius Raulušaitis įsakymą dėl buvusio savo viršininko pasirašė antradienį, kai Seimas turi balsuoti dėl naujojo Generalinės prokuratūros vadovo.

Paklaustas, kodėl nebuvo laukiama, kad sprendimą dėl D.Valio priimtų naujasis generalinis prokuroras, D.Raulušaitis aiškino tokį sprendimą priėmęs remdamasis galiojančiais įstatymais.

Anot laikinojo prokuratūros vadovo, įstatymas numato, kad buvęs generalinis prokuroras gali būti paskirtas į bet kokias laisvas pareigas. „Tokių pareigų buvo ir šiame, ir kituose departamentuose. D.Valys pasirinko šitas pareigas ir nebuvo čia ką daugiau svarstyti – jokių kitų išeičių ar veikimo galimybių šiuo atveju nebuvo“, – aiškino buvęs D.Valio pavaduotojas.

Į generalinio prokuroro postą pretenduojantis Nerijus Meilutis praėjusią savaitę Seime pareiškė, kad buvusi Generalinės prokuratūros vadovybė neturėtų tikėtis vadovaujančių postų.

Seimas šiandien balsuos, ar pritaria prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirinktai Kauno apygardos teismo pirmininko 40-mečio N.Meilučio kandidatūrai į generalinio prokuroro postą. 

Praėjusią savaitę parlamentarams prisistatęs N.Meilutis tvirtino, kad Generalinė prokuratūra nebus įrankiu, kuris atliks politinius užsakymus.

Kandidatas taip pat žadėjo permainas – daugiau prokurorų komunikavimo su visuomene, atskaitomybės.

N.Meilutis šešerius metus yra dirbęs ikiteisminio tyrimo pareigūnu, nuo 2004 metų jis eina teisėjo pareigas, nuo 2011 metų vadovauja Kauno apygardos teismui.

Ligšiolinio generalinio prokuroro D.Valio kadencija baigėsi birželio 15 dieną. D.Valys prokuroru penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2010-aisiais.

Pagal Konstituciją, prezidentas generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Seimo pritarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.