Nemokami pietūs išmušė visus ginklus

Darbo kodeksą ir kitus įstatymus, sukrautus į socialinio modelio paketą, valdantieji ir darbdaviai nuo šiol galės derinti tik tarpusavyje. Trišalė taryba, kurioje balsą dar turėdavo profesinės sąjungos, faktiškai virto dvišale.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Jun 17, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:09 AM

Mat viskas, ką ištars Artūras Černiauskas ar koks kitas profsąjungų veikėjas, bus palydima komentarų: „Aaaa, čia tie, kuriuos rusai nemokamai papenėjo.“

Darbuotojų gynėjai, kurie ne sykį tobulino savo įgūdžius nemokamuose seminaruose užsienyje, persišovė net ne kojas, o kaktą. Ir sumąstyk tu man: iš visų valstybių pasirinkti mokymams būtent Rusiją su šios šalies mokytojais ir nemokamu maitinimu.

Mūsų „profsąjungiečiai“ ir anksčiau mielai lankydavosi seminaruose, kuriuos Rusija veltui rengdavo lietuviams, ukrainiečiams, gruzinams, uzbekams, tadžikams ar kitiems buvusių 15 SSRS „broliškų“ respublikų atstovams.

Nusirista iki to, kad Lietuvos darbo žmonių teises ėmė ginti Vilniuje apsigyvenęs Rusijos pilietis, anksčiau gimtinėje priklausęs V.Putiną šlovinančiai organizacijai.

Kodėl būtent Rusija? Juk profesinių sąjungų gimtine laikoma Didžioji Britanija, o bene didžiausios tokios pasaulinės organizacijos būstinė yra visai ne Maskvoje, o Briuselyje.

„Profsąjungiečių“ vedlys A.Černiauskas aiškina, kad būtent Rusijoje išliko ir profesinių sąjungų mokyklos, ir senos tradicijos. Kokios? Gal kaip švęsti gegužės 1-ąją?

O gal mūsų keliauninkai tikrai nuoširdžiai nori pasitobulinti svetur, bet nemoka kitos kalbos, kaip tik tą, kurią iškalė žiūrėdami programą „Vremia“?

Kad ir kaip būtų, neatmestina, kad dabar pasitarimuose dėl minimalios algos didinimo ar Darbo kodekso mūsų „profsąjungiečių“ bus paprašyta (gal net rusiškai?) prikąsti liežuvį. Ir tas prašymas bus ne be pagrindo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.