Po ambasadoriaus kalbos apie ginklus Kijevui – premjero reakcija

Kalbėdamas apie ginklų tiekimą Ukrainai ambasadorius Marius Janukonis viršijo įgaliojimus, nes

Atsižvelgdama į Ukrainos kariuomenės poreikius, Lietuva teikia humanitarinę pagalbą, siunčia materialinę paramą, yra perdavusi karinės ginkluotės elementų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Atsižvelgdama į Ukrainos kariuomenės poreikius, Lietuva teikia humanitarinę pagalbą, siunčia materialinę paramą, yra perdavusi karinės ginkluotės elementų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2015, 3:21 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 9:23 PM

„Aš manau, kad ambasadorius viršijo savo įgaliojimus. Mes remiame Ukrainą, bet ginklų tikrai nesiunčiame“, – žurnalistams pirmadienį Seime sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, kaip bus reaguojama į ambasadoriaus pareiškimą, premjeras teigė, kad „grįš užsienio reikalų ministras iš komandiruotės ir tada bus atskiras pokalbis“.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje M.Janukonis Ukrainos „5 kanalo“ eteryje paskelbė, kad Vilnius gali pradėti tiekti ginklus Kijevui, skelbia žiniasklaida. Pasak ambasadoriaus, „kai kurie žingsniai jau padaryti“.

„Tokia politinė valia yra, ir ją viešai yra paskelbusi Lietuvos aukščiausia vadovybė. Kai kurie žingsniai jau padaryti, mes ir toliau darysime tokius žingsnius, tarp jų ir ginklų tiekimo Ukrainai kryptimi. Plačiau sunku kalbėti, bet mes pasirengę“, – ambasadorių sekmadienį citavo portalas lrytas.lt, remdamasis news.ru pranešimu.

Atsižvelgdama į Ukrainos kariuomenės poreikius, Lietuva teikia humanitarinę pagalbą, siunčia materialinę paramą, yra perdavusi karinės ginkluotės elementų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.