Lietuviai Tunise ilsisi, bet užpultame viešbutyje jų nebuvo

Penktadienį teroristų taikiniu tapo turistų mėgstamas kurortas Tunise. Anot liudininkų, vidury dienos Susos mieste driokstelėjo sprogimas, po to paplūdimyje pasigirdo šūviai. Smogikai nužudė 27 kurorte poilsiavusius žmones.

Prabangus „Imperial Marhaba“ įsikūręs ne Susos mieste, o greta esančiame Port El Kantaujo kurorte.
Prabangus „Imperial Marhaba“ įsikūręs ne Susos mieste, o greta esančiame Port El Kantaujo kurorte.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė, Evelina Valiuškevičiūtė

Jun 26, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 5:44 AM

Greitai po išpuolio buvo nukautas vienas ginkluotas teroristas.

Susa, esanti maždaug 150 km nuo sostinės, yra populiarus kurortas, į jį vyksta ilsėtis tiek tunisiečiai, tiek europiečiai.

Ilsisi kelios grupės

Kurorte šiuo metu ilsisi ir kelios lietuvių grupės. Į Tunisą poilsiautojai skraidinami tiesiogiai ir iš Lietuvos.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ portalą lrytas.lt patikino, kad viešbutyje „Imperial Marhaba“ poilsiautojų iš mūsų šalies nėra. Tiesa, tautiečių yra kituose šio kurorto viešbučiuose, toje pačioje pakrantėje, kurioje penktadienį išsilaipino smogikai.

Šiuo metu Tunise yra 210 „Novaturo“ klientų. „Imperial Marhaba“ įsikūręs visai greta Susos – Port El Kantaujo miestelyje. Port el Kantaujyje yra apsistoję 2 „Novaturo“ klientai, jų viešbutis nuo tragedijos ištikto „Imperial Marhaba“ nutolęs 5 km, pačiame Susos mieste apsistoję 80 lietuvių.

„Novaturas“ parduoda kelialapius su galimybe apsistoti viešbutyje, kuris buvo užpultas penktadienį. Prabangus „Imperial Marhaba“ įsikūręs ne pačioje Susoje, o greta esančiame Port El Kantaujo kurorte, viešbutis nuo Susos nutolęs 12 kilometrų.

„Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė sakė, kad šis viešbutis nebuvo paklausus tarp lietuvių.

„Šiuo metu rūpinamės Tunise esančiais mūsų klientais – atstovai užsienyje lanko klientus viešbučiuose ir dalinasi informacija. Dėl būsimų skrydžių situaciją spręsime artimiausiu metu, nes šiuo metu visas dėmesys skiriamas šalyje esantiems poilsiautojams“, – sakė D.Zapkutė.

Kitas suplanuotas „Novaturo“ skrydis į Tunisą – liepos 3 dieną. Kol kas jis neatšauktas. Dėl jo kelionių organizatorius turėtų galutinai apsispręsti pirmadienį.

Kaip sakė D.Zapkutė, kol kas sunerimusių lietuvių prašymų juos išskraidinti iš Tuniso ar bent jau pavojingo kurorto neišgirdo, tačiau išgirdus tai imtųsi priemonių.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su partneriais ir toliau tikriname informaciją apie susiklosčiusią situaciją. Atidžiai stebime įvykius Tunise, vadovaujamės Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Tunise, savo partnerių bei atstovų teikiama informacija ir, esant reikalui, reaguosime pagal aplinkybes“, – sakė D.Zapkutė.

Kitas didelis Lietuvos turizmo organizatorius „Tez Tour“ į Tunisą neskraidina. Vieta – puiki poilsiui

Anksčiau čia gyvenę lietuviai internete negailėjo pagyrų viešbučiui: „Tinkamiausias pagyvenusių žmonių poilsiui. Ant jūros kranto. Visas aptarnaujantis personalas puikiai kalba prancūziškai, susikalbėjome angliškai, šį tą gali pasakyti rusiškai ir tuo labai didžiuojasi.

Kambarius valo kasdien ir „gulbėmis“ puošia. Labai palankiai vertina, kai aptarnaujančiam personalui palieki nors kokį pinigėlį... Bare visai neblogi gėrimai, geriau ragauti grynus, nes kokteiliai per saldūs.

Restorane – vien per pietus apie dešimt karštųjų patiekalų. Vaisiai – melionai, arbūzai, braškės, persikai, o rytais – visada šviežios sultys.

Iš pastabų: kainos kandžiojasi. Viena SPA procedūra dviem – 260 eurų. Pasiėmėme šveitimą (5 min. trunkanti procedūra) – kaina 20 eurų. Pareiškus nepasitenkinimą, davė du kartus nemokamai fantastišką masažo baseiną su iki 34 laipsnių pašildytu jūros vandeniu. Jeigu ruošiatės važiuoti į Tunisą pailsėti, šis viešbutis tikrai geras!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.