Po kunigų susibūrimo – mįslinga skandalingo klebono liga

Medikai jau trečią savaitę kovoja dėl kunigo Rimanto Visockio gyvybės. Triukšmingais gimtadieniais išgarsėjęs dvasininkas atsidūrė reanimacijoje. Parapijiečiams kelia nerimą žinia, kad jis smarkiai apnuodytas.

Reanimacijoje atsidūręs R.Visockis smarkiai išgąsdino savo parapijiečius.<br>A.Švelnos nuotr.
Reanimacijoje atsidūręs R.Visockis smarkiai išgąsdino savo parapijiečius.<br>A.Švelnos nuotr.
Palydėjusi kunigą į ligoninę I.Kulbienė sužinojo, kad jo organizmas apnuodytas.<br>A.Švelnos nuotr.
Palydėjusi kunigą į ligoninę I.Kulbienė sužinojo, kad jo organizmas apnuodytas.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

2015-06-27 18:16, atnaujinta 2017-10-29 02:22

Panevėžio rajono Miežiškių Švč.Mergelės Marijos parapijos klebonas 46-erių R.Visockis į Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos skyrių pateko kitą dieną po kunigų konferencijos.

Dvasininko kaimynė Ingrida Kulbienė pasakojo, kad prieš dvi savaites penktadienį grįžęs namo po rytinių mišių kunigas paskambino jai telefonu: „Jis prašėsi pagalbos, sakė, kad blogai jaučiasi.

Nubėgusi pamačiau, kad jam tikrai labai blogai, kankina baisūs skausmai.

Iškviečiau greitąją pagalbą, palydėjau į ligoninę.

Gydytojai apžiūrėjo ir pasakė, kad organizme – stiprūs nuodai, reikia skubiai guldyti į reanimaciją.

Paklausiau, kokie tai nuodai.

Man pasakė, kad jie – ne nuo maisto ir ne nuo alkoholio.“

Krito po atsisveikinimo

Tokia pirminė iš ligoninės parnešta informacija parapijiečiams sukėlė įvairių spėlionių. Juolab kad ir medikai, ir artimieji vengia kalbėti apie klebono sveikatą.

Kaimas žinojo, kad R.Visockis priepuolio išvakarėse dalyvavo Panevėžio vyskupijos kunigų pobūvyje, kurio metu atsisveikinta su vyskupu Lionginu Virbalu.

Prieš dvejus metus Panevėžio vyskupijai pradėjęs vadovauti dvasininkas neseniai paskirtas Kauno vyskupu metropolitu.

„Galbūt ko suvalgė, gal išgėrė, bet juk nuo to žmogus negali dvi savaites gulėti ištiktas komos.

Jaunas kunigėlis, o tokia silpna sveikata“, – kalbėjo miežiškiečiai aptarinėdami vyskupo išleistuves.

Turėjo sveikatos problemų

Kunigų tarybos narys konsultorius ir vyskupijos ekonomas Romualdas Zdanys patvirtino, kad Rokiškio rajone, Jūžintuose, vyko Panevėžio vyskupijos kunigų susirinkimas ir konferencija: „Diskutavome apie kunigišką tarnystę, gyvenimą, dirbome grupėse.

Po bendro konferencijos aptarimo buvo paskelbta apie vyskupo L.Virbalo perkėlimą į Kauną.

Po to papietavome ir antrą valandą visi išsiskirstėme. Argi jūs manote, kad mes ten susirinkę kunigą Rimantą apnuodijome?“

Jis sakė kitą dieną sužinojęs apie pablogėjusią kunigo R.Visockio sveikatą: „Kaip sureagavau? Puoliau melstis, nes susirgo kunigas, draugas, kolega. Žinau, kad ir anksčiau Rimantas turėjo sveikatos problemų. Gal jos paaštrėjo.

Aš kunigą lankau ligoninėje, matau, kad jo būklė sudėtinga. Su nerimu laukiame rezultatų, linkime pasveikti, grįžti pas mus ir pačiam paaiškinti, kas atsitiko.“

Imta kalbėti ir apie mirtį

R.Zdanys pridūrė, kad gandų nešiotojai paskelbė R.Visockį ne tik apnuodytu, bet ir mirusiu.

Paskambinę žmonės piktinosi, kodėl kunigėlis pašarvotas Panevėžyje, o ne Miežiškiuose, kur yra taip mylimas parapijiečių.

Redakcijos žiniomis, tariama kunigo mirtimi domėjosi ir kai kurie Seimo nariai. Artimieji užsiminė, kad R.Visockio sveikata pamažu gerėja, nors jis tebegydomas reanimacijoje.

Išgarsėjo ne tik gerais darbais

Miežiškių parapijos tikintieji prieš kelias savaites surinko daugybę parašų po raštu, kuriuo prašoma vyskupo neiškelti kunigo R.Visockio į kitą parapiją.

Dešimt metų miežiškiečių sielas ganęs kunigas buvo paliktas Miežiškiuose. Tačiau R.Visockiui susirgus šiuo metu pamaldoms bažnyčioje vadovauja iš Panevėžio atvykstantis kunigas.

R.Visockis ne kartą pagarsėjo netikėtais darbais ir nuotykiais. Miežiškiuose jo iniciatyva buvo įkurtas Angelų slėnis, kurį medžio drožėjai papuošė ąžuolo skulptūromis. Šioje vietoje per šventes renkasi kaimo bendruomenė.

Miežiškiečiai iki šiol prisimena vieną netradicinį klebono poelgį. Prieš kelerius metus jis surengė Kūčių pusryčius vietiniame alaus bare.

Pasirišęs prijuostę klebonas pats padėjo padengti stalą, ant kurio buvo padėtas ir tradicinis Kūčių paplotėlis. Prie stalo išdrįso atsisėsti dešimt vietos alaus mėgėjų. R.Visockis sakė norįs, kad ir šie žmonės pajustų dvasios šventę.

Prieš trylika metų R.Visockis pats itin audringai atšventė savo 33-iąjį gimtadienį. Tąsyk Pasvalio rajono Daujėnų parapijoje dirbęs kunigas šventę surengė parapijos šarvojimo salėje.

Vidurnaktį įsiaudrinę svečiai dainavo „Ilgiausių metų“, o kažkuris užlipo į bažnyčios varpinę ir ėmė skambinti varpais. Kaimas pakirdo, daug kas pamanė, kad varpais pranešama apie didžiulį gaisrą.

R.Visockis skandalingai atšventė ir 34-ąjį gimtadienį. Jis Marijampolės rajone linksminosi su dviem policijai žinomais nusikalstamos grupuotės nariais ir dviem merginomis.

Išvykęs toliau nuo savo parapijos klebonas tikėjosi likti nepastebėtas, tačiau atsitiko priešingai. Jo gimtadienio šventę šturmavo „Aro“ pareigūnai.

Ant grindų paguldytam jaunam klebonui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Po šio įvykio jam teko atgailauti ir apsispręsti, ar yra pasiryžęs pasikeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.