TV laidų rengėjams ant laurų miegoti – minkšta?

+ Kai iki 4 valandos ryto negaliu užmigti, įsijungiu tokius kanalus kaip „Discovery“ ir „Animal Planet“. Taip pailsiu nuo kasdienybės, neišeidama iš namų pakeliauju po įdomius kraštus.

Daugiau nuotraukų (1)

Liveta Kazlauskienė

2015-06-28 12:00, atnaujinta 2017-10-29 00:58

– Turiu priekaištų tiems, kurie sprendžia, kokius filmus per televiziją rodyti vakarais. Juose tiek daug smurto, prievartos. Jei būtų mano valia, televizijos rodytų vien nuotykių, istorinius ir romantinius filmus. Juk aplink mus ir taip daug agresijos.

– Lietuviški TV serialai yra labai lėkšti. Tegul neįsižeidžia aktoriai, bet vaidindami jie dažnai perspaudžia.

Be to, serialuose dažnai vaidina tie patys žmonės, kurie dalyvauja įvairių konkursų komisijose, pramoginėse laidose. Jau darosi negera nuo ekrane šmėžuojančių tų pačių veidų. Nejaugi programų sudarytojams nėra iš ko rinktis? Tai netiesa. Yra daugybė jaunų ir talentingų aktorių, kurių nematome TV ekrane. Jeigu juos dažniau kviestų filmuotis, gal ir serialai būtų kitokie.

Mane žavi tokie aktoriai kaip Dalius Mertinas ir Nijolė Narmontaitė. Ekrane per retai vaidina ir tokie patyrę bei talentingi vyresniosios kartos aktoriai kaip Vaiva Mainelytė, Arūnas Storpirštis.

– Kiek daug šviesių ir drąsių žmonių kasmet matome TV3 apdovanojimuose „Lietuvos garbė“. Kodėl po transliacijos apie juos nerengiamos laidos? Jų įdomūs likimai, iš jų gyvenimo galime daug ko pasimokyti.

+ Nepraleidžiu naujienų laidų. Trys mėgstamiausi jų vedėjai: Renata Šakalytė-Jakovleva iš TV3, Viktoras Jakovlevas iš „Info TV“ ir Andrius Kavaliauskas, vedantis „Lietuvos ryto“ TV laidą „Reporteris“. Šie vedėjai ne tik sugeba aiškiai pateikti informaciją, bet ir yra tikros asmenybės.

– Mėgstu humoro laidas, tačiau iš lietuviško humoro neišeina juoktis. Tarp humoro ir patyčių – labai plona riba, o ją humoristais save vadinantys neprofesionalai dažnai peržengia.

Liūdna žiūrėti „Dviračio šou“ („Info TV“) – daugybę metų jos kūrėjai tyčiojosi iš mūsų šeimos.

Dėl to krimtomės ne tik mes su Petru, bet ir jo motina. (Šios laidos kūrėjai L.Kazlauskienę per dantį ėmė traukti tuomet, kai ji nėrė į politiką ir tapo partijos „Tvarka ir teisingumas“ nare. Dainininkė buvo Kauno rajono savivaldybės tarybos narė, ne kartą dalyvavo rinkimuose į Seimą. Ją laidoje įkūnijo aktorė Neringa Varnelytė. – Red.)

– LRT televizijoje seniai niekas nesikeičia. Daug laidų rengėjų ten per ilgai užsibuvo, užmigo ant laurų. Kažin ar jiems ne per kieta?

Pakritikuočiau ir LRT radijo laidą „Sveikinimų ratas“, kurioje klausytojams pamokslaujama, paskambinę žmonės drausminami. Negaliu to klausyti, tad nebambėdama iškart perjungiu kitą stotį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.