Paveldo komisijai lieka vadovauti Gražina Drėmaitė

politika@bns.lt, +370 5 239 64 16 – Lietuvos naujienų skyrius

G.Drėmaitė Valstybinei kultūros paveldo komisijai vadovauja nuo 2009 metų.<br>D.Umbraso nuotr.iš archyvo
G.Drėmaitė Valstybinei kultūros paveldo komisijai vadovauja nuo 2009 metų.<br>D.Umbraso nuotr.iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 3:56 PM

Iš pradžių atleidęs iš pareigų G.Drėmaitę pasibaigus jos kadencijai, vėliau per slaptą balsavimą Seimas nepritarė teisininko D.Rimkevičiaus skyrimui komisijos pirmininku. Už D.Rimkevičiaus kandidatūrą balsavo 42 Seimo nariai, prieš buvo 59, susilaikė 19 parlamentarų.

Atmetus jo kandidatūrą, atmestas ir nutarimo projektas, kuriame kartu buvo įrašytas tiek G.Drėmaitės atleidimas, tiek D.Rimkevičiaus skyrimas. Pasisakydami prieš D.Rimkevičiaus kandidatūrą Seimo nariai daugiausiai priekaištavo dėl patirties kultūros paveldo srityje stokos.

D.Rimkevičių skirti Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininku pasiūlė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas. D.Rimkevičius turi istoriko ir teisininko išsilavinimą, yra dirbęs advokatu, ėjęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nario pareigas.

G.Drėmaitė Valstybinei kultūros paveldo komisijai vadovauja nuo 2009 metų.

Valstybinę kultūros paveldo komisiją sudaro 12 narių: du narius skiria ir atleidžia prezidentas, keturis narius – Seimas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto teikimu, keturis narius – ministras pirmininkas kultūros ministro teikimu, du narius renka ir atšaukia įstatymų nustatyta tvarka įregistruotos visuomeninės organizacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu ir propagavimu. Jie skiriami ketveriems metams.

Komisija yra Seimo, prezidento ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja kultūros paveldo valstybinės politikos ir jos įgyvendinimo klausimais.

politika@bns.lt, +370 5 239 64 16 – Lietuvos naujienų skyrius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.