Nepritaria siūlymui vaikų literatūrą taikyti lengvatinį PVM

Vyriausybė nepritaria Seimo narės

Balandį Seimas buvo priėmęs svarstyti D.Teišerskytės pasiūlymą, bet tuo metu paprašė Vyriausybės, kad ši pateiktų savo nuomonę.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Balandį Seimas buvo priėmęs svarstyti D.Teišerskytės pasiūlymą, bet tuo metu paprašė Vyriausybės, kad ši pateiktų savo nuomonę.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2015, 8:03 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:40 AM

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje nepritarė liberalės Dalios Teišerskytės parengtoms įstatymo pataisoms. Balandį Seimas buvo priėmęs svarstyti D.Teišerskytės pasiūlymą, bet tuo metu paprašė Vyriausybės, kad ši pateiktų savo nuomonę.

Anot Finansų ministerijos, mokesčio sumažinimas nuo 9 iki 5 proc. labai neatpigintų knygų, rašoma Vyriausybės nutarime. Be to, nėra tiksliai paaiškinta, kas yra vaikų literatūra, todėl neaišku, koks turėtų būti PVM tarifas, pavyzdžiui, paauglių literatūrai.

PVM lengvata dabar taikomos kompensuojamiems vaistams (5 proc.), keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, centralizuotam šildymui (9 proc.).

Įprastas PVM tarifas yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.