Liberalai išmetė keikūną M. A. Haroldą, bet ar kas pasikeis?

Formalus viešųjų ryšių ėjimas, nepakeisiantis realios padėties. Taip galima vertinti vakarykštes sostinės tarybos liberalų skyrybas su savo frakcijos nariu britu Marku Adamu Haroldu.

Su liberalais į Vilniaus valdžią patekęs britas M.A.Haroldas mėgsta šokiruoti.
Su liberalais į Vilniaus valdžią patekęs britas M.A.Haroldas mėgsta šokiruoti.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Jul 3, 2015, 6:51 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 6:47 AM

Lietuvai seksualine prievarta grasinęs M.A.Haroldas vakar pats pasiprašė išbraukiamas iš Vilniaus savivaldybės tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Ši ir pati buvo susirengusi tai padaryti.

Tokių veiksmų liberalai griebėsi po to, kai dėl brito pareiškimų socialiniame tinkle „Facebook“ kilo didelė pasipiktinimo banga.

Britą įkaitino Amerika

„P..au tave, Lietuva. Įteisinkite gėjų santuokas ir priimkite 1000 pabėgėlių dabar. DABAR. Kodėl? Nes net jei jums nepatinka idėja, tai yra teisinga. Ir tai – labai gera reklama.

Norite geresnės reklamos? Jums ji neįkandama“, – tokį pareiškimą angliškai savo socialinio tinklo paskyroje M.A.Haroldas tėškė po to, kai JAV nacionaliniu mastu buvo legalizuotos homoseksualų santuokos.

Jau dešimtmetį Vilniuje gyvenantis britas visuomet aktyviai rėmė seksualinių mažumų judėjimą už savo teises Lietuvoje.

Vieni gynė, kiti laukė

Liberalų reakcija į bendražygio pareiškimą nebuvo vienareikšmiška.

Kai kurie sostinės liberalai stebėjosi tais, kurie piktinosi M.A.Haroldu, aiškino, kad tai sovietinės mąstysenos ir moralizavimo apraiška, o britas tiesiog pavartojo riebų posakį, norėdamas kuo labiau pabrėžti savo mintis.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio vadovybė iš pradžių stebėjo situaciją viešojoje erdvėje ir sujudo tik pamačiusi, kad atmosfera kaista.

Juolab kad liberalams, kurie aktyviai eksploatuoja patriotizmo tematiką, pastaruoju metu tai buvo ne vienintelis viešųjų ryšių požiūriu nemalonus įvykis – keli incidentai buvo užfiksuoti ir savaitgalį vykusiame jų partijos sąskrydyje.

Negana to, Liberalų sąjūdį ėmė pulti ir kai kurie politiniai konkurentai – konservatoriai ir jų rėmėjai šaipėsi internete, o sostinės „darbiečiai“ M.A.Haroldą apskundė savivaldybės etikos sargams.

Pasipylė atsiprašymai

Galiausiai už M.A.Haroldo veiksmus atsiprašė meras Remigijus Šimašius, paprašęs kolegos ateityje nesikeikti.

Ėmė atsiprašinėti ir pats sąmyšio kaltininkas, nors iš pradžių jis šaipėsi – esą „šunys loja, karavanas eina“.

Tačiau brito atsiprašymai buvo gana painūs – jis skelbė, kad neatsiprašys nė už vieną savo žodį ar mintį, bet tik už tai, jeigu tai galėjo užgauti kuriuos nors lietuvius.

Be to, M.A.Haroldas prisiekinėjo nenorėjęs įžeisti lietuvių ar Lietuvos, nes juos myli ir gerbia.

Už durų – tik viena koja?

Tačiau dar prieš vakarykštį sostinės liberalų posėdį partijos pirmininkas, Seimo narys Eligijus Masiulis viešai pareiškė, kad britas turi būti pašalintas iš frakcijos.

Likus maždaug pusvalandžiui iki frakcijos posėdžio M.A.Haroldas paskelbė naują pareiškimą – sausai pranešė, kad pasitraukia iš Liberalų sąjūdžio frakcijos. Posėdyje jis nepasirodė.

E.Masiulis vakar „Lietuvos rytui“ aiškino, jog nepartinį M.A.Haroldą bet kokiu atveju anksčiau ar vėliau būtų reikėję išmesti iš partijos frakcijos: „Juk tai toli gražu ne pirmas jo išsišokimas.“

Tačiau, pasak partijos vedlio, nors ir tapęs „laisvuoju agentu“ taryboje, britas greičiausiai vis tiek balsuos kartu su liberalais „už liberalią darbotvarkę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?