Mokyklos virto politikų mūšio lauku

Mokinius apdovanoti gali ne kiekvienas. Taip buvo atsakyta Seimo nariui socialdemokratui Arvydui Mockui, kuris per brandos atestatų teikimo šventę norėjo pasveikinti geriausius Šiaulių abiturientus.

A.Mockus nustebo išgirdęs, kad ne visose mokyklose yra pageidaujamas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Mockus nustebo išgirdęs, kad ne visose mokyklose yra pageidaujamas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Mockus nustebo išgirdęs, kad ne visose mokyklose yra pageidaujamas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Mockus nustebo išgirdęs, kad ne visose mokyklose yra pageidaujamas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

2015-07-03 11:59, atnaujinta 2017-10-28 05:56

Pasirodo, atstūmę A.Mockų mokyklų direktoriai nenorėjo pyktis su kitais šiauliečiais parlamentarais – socialdemokratu Edvardu Žakariu ir jo buvusiu partijos kolega Valerijumi Simuliku.

Tai pripažino J.Janonio gimnazijos direktorius Rimas Budraitis, kuris geriausių mokinių sąrašo prašiusiai A.Mockaus padėjėjai Florinai Varkalienei atsakė raštu: „Informuojame jus, kad mūsų gimnazijoje jau daug metų susiformavusi tradicija apdovanoti geriausius abiturientus kito Seimo nario padėkos raštais.“

Skirs pinigines premijas

„Apmaudu, kad skirstoma į savus ir svetimus. Švietimo įstaigos apskritai neturėtų užsiimti politika“, – kalbėjo A.Mockus.

Parlamentaras iš kelių gimnazijų apskritai negavo jokio atsakymo.

Tačiau ir tai nesujaukė politiko planų – jis ketina vis tiek apdovanoti geriausius abiturientus.

„Tai bus ne tradicinės padėkos, už kurias sumokama iš kanceliarinėms išlaidoms skirtų pinigų. Manau, Seimo nario padėka neturi būti taip nuvertinama – jų nevalia dalyti glėbiais“, – aiškino A.Mockus.

Seimo narys nutarė geriausiais pažymiais mokyklą baigusiems 3–5 moksleiviams iš savo santaupų įteikti po piniginę dovaną.

Žada sulaužyti tradicijas

Apie mokyklose puoselėtas tradicijas sužinojęs naujasis Šiaulių meras Artūras Visockas sakė, kad jos bus išgyvendintos: „Manau, kad ugdymo procese negali būti politikos.“

Meras sakė, kad joks politikas neturi teisės užsiimti teritorijos, todėl kviesis ir mokyklų, ir ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovus.

„Suprantu, kad artėja Seimo rinkimai, bet švietimo įstaigos – ne vieta politikams rinktis balsus. Savo pavyzdžiu per savivaldos rinkimus įrodžiau, kad nebūtina brautis į mokyklas ar šiauliečių namus“, – kalbėjo A.Visockas.

Šiaulių vadovas taip pat pabrėžė, kad sveikinti abiturientus išimtinės teisės neturi joks politikas: „Padėkos apskritai yra pasibaisėtinas reiškinys, nes jos dalijamos kalnais – tai tapo savireklama.“

Išimtinių teisių nesuteikta

Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė nustebo išgirdusi, kad į brandos atestatų teikimo šventę negali patekti visi parlamentarai.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu.

Kita vertus, tai yra konkrečios bendruomenės šventė. Mes patys nesiveržiame, nes nenorime jos sugadinti“, – sakė valdininkė.

Bet V.Damskienė pripažino, kad niekas neturi išimtinės teisės pasveikinti ir įteikti dovaną abiturientams, nes tai – viešas renginys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.