Internete – tyli merų dvikova

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-07-04 07:00, atnaujinta 2017-10-28 02:47

Taip elgiasi ir Vilniaus vadovai, pasitaškydami nebent socialinių tinklų vandenyse. Jie visiškai užmiršo savo pavardėmis pavadintas interneto svetaines.

Darbų užgulto R.Šimašiaus socialinio tinklo paskyroje rasi beveik tą patį, ką skelbia savivaldybės viešųjų ryšių tarnyba. Net nuotraukos tos pačios. Tik R.Šimašiaus žodžiais perpasakoti pranešimai.

Štai ketvirtadienį meras apsilankė istorinėse Rasų kapinėse. „Akivaizdu, kad reikia jas pradėti tvarkyti dabar – duobėtus takus, slenkančius šlaitus ir griūvančius paminklus. Manau, kad jau kitais metais turėsime visiškai kitą vaizdą. Jos toliau liks senos, bet bus tvarkingos ir saugios. O iki 2018 metų kapines sutvarkyti planuojame iš esmės“, – žadėjo Vilniaus vadovas.

Kitą naujieną jis pradeda lyg dalytųsi didžiausia sensacija: „Na, gerai, nebelaikysiu paslaptyje – Vilniuje bus nauji baseinai.“

Mero žodžiais, „uždarius avarinį Lazdynų baseiną iki naujo superinio baseino pastatymo atsiranda žiaurus baseinų trūkumas“. Tris kartus viename sakinyje pavartojęs žodį „baseinas“, meras nieko nauja neišranda – tokių objektų poreikis tik auga.

Bet toliau skaitant aiškėja, kad vienas baseinas gal atsiras, o gal ne Fabijoniškėse, kitas – Saulėtekyje. Ir abu jie planuojami trumpi – 25 metrų. Pusšimčio metrų baseino, kuriame būtų ugdomi sportininkai, Vilniuje nenumatoma.

„Sutvarkysime kuo greičiau ir šią, ir kitas pavojingas vietas“, – kalbėdamas apie dviračių takus vėl pažadus žarstė R.Šimašius.

Po šios žinutės jau ne vienas skaitytojas R.Šimašiui primena, kad užteks girtis tuo, kas bus ateityje. Supraskite, mere, – padarysite darbus, tada ir skelbkitės.

Ne vien tai užkliūva R.Šimašiaus socialinio tinklo paskyroje. Peržvelgus, kada meras kepa žinutes apie būsimus laimėjimus, aiškėja, kad jos skrieja iš darbo kabineto Konstitucijos prospekte. Beje, dabartinis meras tuo, už ką buvo baramas ir jo pirmtakas A.Zuokas, anksčiau stengėsi nepiktnaudžiauti. Tačiau paskutinėmis savaitėmis jis vis dažniau prie kompiuterio pripuola darbo metu. Ką gi, vasara -- po darbo valandų ir taip yra ką veikti.

Buvęs meras A.Zuokas lankosi Japonijoje ir apie savo kelionę pasakoja gerokai žaismingiau nei R.Šimašius. Suprantama, jo nebevaržo oficialumo apdaras.

Nufotografavęs varlytės ar kiškučio formos kelio atitvarus, A.Zuokas juokiasi: „Įsivaizduoju mūsų kelininkus su tokiais atitvarais ant pečių.“

Tokijo viešbutyje A.Zuokas įsiamžino kapsulėje, pasvarstęs, kad būtų gerai tokias įrengti Vilniaus benamiams. O Japonijos sostinės viešajame transporte galva uždengęs dalį švieslentės buvęs sostinės vadovas džiaugiasi nuotrauka su juokinga likusia žodžio dalimi: „Shizuoka“.

Tiesa, kartais lyg gatvėje interneto platybėse kalba ir R.Šimašius: „Biurokratija ir sprendimų vilkinimas užknisa juodai.“

Tačiau abiejų politikų asmeninėse interneto svetainėse – kapų ramybė. Vienas vis dar vadinasi kandidatu į Vilniaus miesto merus, kitas skelbia partijos numerį rinkimuose.

Svetainėse, kur susirinkdavo rimtesnė publika ir komentatoriai, pasidalijantys ir vadovams praverčiančiomis įžvalgomis, tyla ir dulkės. Vasara kalta ar miesto galvoms nebereikia patarėjų?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.