Moterys meluoja geriau, rusai juokauja šmaikščiau

Turėdama laisvą vakarą visuomet stengiuosi pažiūrėti serialą „Moterys meluoja“ geriau (TV3), kuriame pati vaidinu. Žiūriu tam, kad pamatyčiau savo klaidas ir iš jų pasimokyčiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Norkutė-Žvinienė

Jul 5, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:45 PM

O mano vyras (aktorius Aurimas Žvinys. – Red.) matė tik pirmas serijas. Tiesą sakant, aš taip pat žiūrėjau tik kelias serialo „Naisių vasara“ (LRT televizija), kuriame jis vaidina, dalis.

– Pokalbių laida mane patraukia tuomet, kai diskutuojama įdomia tema ir dalyvauja ne tokie žinomi žmonės. Pastebėjau, kad Lietuvos televizijose tie patys pašnekovai eina iš laidos į laidą.

Be to, pokalbių laidos paprastai baigiasi nieko neišsiaiškinus, nepriėjus jokios išvados.

Geriausias pavyzdys – „Valanda su Rūta“ (LNK). Joje analizuojamos temos yra gandų lygio. O klausimai pateikiami pašnekovui dar nebaigus minties.

Kartais į tokias laidas užmesti akį net naudinga, kad pamatytum, kaip nereikia vesti, kaip negalima klausti.

+ Man įdomu, kai diskutuojama apie aktualijas – jaunimą, pensininkų padėtį. Puikus pavyzdys – Astos Stašaitytės-Masalskienės vedama laida „Yra, kaip yra“ (LNK). Asta santūri, moka juokauti. Žiūrėdama jos laidas tiesiog mėgaujuosi.

Asta neužgožia pašnekovų, priešingai, yra tarsi juos jungiantis tiltas. Į laidas ji kviečiasi paprastus, bet įdomius žmones, o ne įžymybes, kurių gyvenimai išnarstyti iki siūlelių.

+ Ryte gerdama kavą mėgstu įsijungti naujienų kanalą „Info TV“. Žaviuosi Rasa Tapiniene. Jos laidose netrūksta nei nuotaikos, nei informacijos. Tokia ir turi būti informacinių laidų vedėja.

+ Mūsų laidų vedėjai galėtų pasimokyti iš rusų, kurie temas narplioja taip, kad po laidos yra apie ką pamąstyti, norisi pačiam įsitraukti į diskusiją.

Į jų vedėjus gera žiūrėti – jie leidžia pašnekovams atsiskleisti, išnaudoja jų žinias, bet moka suvaldyti.

+ Su malonumu stebėjau „Chorų karus“ (TV3), kuriame antrą vietą iškovojo Šiaulių, kuriuose esu įsikūrusi, komanda su Laura Remeikiene. Šį chorą palaikiau ne tik širdimi, bet ir balsuodama.

– Lietuviškose televizijoje trūksta humoro laidų, o šiuo metu rodomos yra silpnos. Į daugumą jų neičiau. Mane mokė – blogai, jeigu vaidindamas nuotaikingą sceną tampi kvailesnis už personažą.

+ Iš savęs puikiai pasijuokti moka rusų humoristai. Tuo įsitikinti galima žiūrint laidą „Comedy Club“ (TNT). Jeigu nori būti geras humoristas, privalai baigti tris aukštuosius ir išmanyti daugybę sričių. Profesionaliai juokauti – ne juokų darbas.

+ Vienintelė dėmesio verta humoro laida – daugybę metų gyvuojanti „Dviračio šou“ („Info TV“). Ji žengia koja kojon su aktualijomis, laidoje vaidina itin profesionalūs aktoriai, o prie jos vairo stovi puikūs scenaristai.

– Televizija skriaudžia vaikus, nekurdama jiems įdomių programų. Vienintelė dėmesio verta laida vaikams – „Gustavo enciklopedija“ (LRT televizija), tačiau vien jos negana. Pasigendu „Tele bim bam“.

Jeigu būtų daugiau tokių laidų kaip neseniai per „Lietuvos ryto“ TV rodyta „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“, gal bedugnis internetas mažiau trauktų jaunimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.