Prasideda oro drebinimo ir kinkų drebėjimo sezonas

Kaip mes sukrūpčiojome išgirdę nusišnekėjimą ne priešiška rusų, o broliška anglų kalba! Angliškai nusišnekėjo jau dešimtmetį Vilniuje gyvenantis britas M.A.Haroldas, garsėjantis parama seksualinėms mažumoms ir dėl esą nepakankamo dėmesio joms kritikuojantis Lietuvą. Taip net karjerą padarė – tapo sostinės valdančio Liberalų sąjūdžio frakcijos nariu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jul 6, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:56 PM

Šiomis dienomis britą taip sužadino JAV sprendimas nacionaliniu lygiu legalizuoti gėjų santuokas, kad jis socialiniame tinkle „Facebook“ pagrasino Lietuvai seksualine prievarta, jei ji tuojau pat nepadarys to paties ir dar nepriims 1000 pabėgėlių. Savo kreipinyje į Lietuvą jis pavartojo daugumai žinomą anglišką žodį, prasidedantį raide f.

Liberalai, jau svajojantys apie Vyriausybės vairą po kitų rinkimų, kaip įprasta visoms partijoms esant tokioms situacijoms, ramiai uodė orą, o kai kurie frakcijos nariai net pritarė kolegai.

Tačiau patriotinio pasipiktinimo banga viešojoje erdvėje tapo tokia didelė, kad partija, kurios lyderiai seniai kartu su šauliais po miškus laksto, tiesiog negalėjo nieko nedaryti.

Taigi nors sostinės meras R.Šimašius iš pradžių dar mėgino tik viešai atsiprašinėti už bendražygio žodžius, prašė jo ateityje nebesikeikti, pats Liberalų sąjūdžio vedlys E.Masiulis paskelbė, kad britą reikia tėkšti lauk. Ne iš Lietuvos – viso labo iš frakcijos.

Triukšmo kaltininkas, kiek pasityčiojęs iš reakcijos į jo žodžius, vėliau atsiprašė ir prisiekė meilę Lietuvai. Bet jam vis tiek teko išeiti iš frakcijos.

Politinės padėties taryboje tai, žinoma, nepakeis – M.A.Haroldas ir toliau balsuos kartu su liberalais, kurių dauguma ir be brito yra įtikinama.

Kad ir kaip būtų, Liberalų sąjūdžiui dabar teliks su nerimu stebėti, ar šis incidentas turės kokį nors poveikį reitingams. Ta kryptimi vis dažniau žiūri ir kitos partijos, vadinasi, oro drebinimo ar kinkų drebėjimo bus ir daugiau.

Blogiausia, kad dėl to klimpsta realūs darbai, kurie padėtų iš tiesų sustiprinti valstybę tiek iš išorės, tiek iš vidaus.

Antai antradienį, Seimui baigiant pavasario darbus, ketvirtą kartą per kelias dienas buvo atidėtas (šį sykį – iki rudens) įstatymo projektas, numatantis įteisinti nelietuviškų pavardžių rašybą originalo kalba lotyniškais rašmenimis asmens dokumentuose.

Valdančiųjų viršūnės buvo prisiekusios įstatymą pagaliau priimti, taip pašalinti bent vieną santykius su svarbiausia partnere Lenkija nuodijančią kliūtį. Bet, regis, vėl nusvėrė daugelio partijų eilinių baimė pasirodyti tėvynės išdavikais.

Taigi jeigu gintis, tai gintis – nepraeis nei rusai, nei britai, nei lenkai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.