LKPB viršininko pavaduotoju tapo Vytautas Gailiušas

Ketvirtadienį darbą pradeda naujasis Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Vytautas Gailiušas.

Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą V. Gailiušas buvo ne kartą skatintas.
Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą V. Gailiušas buvo ne kartą skatintas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-09 13:39, atnaujinta 2017-10-27 05:11

V. Gailiušas bus atsakingas už kriminalinės policijos veiklos strategiją ir jos įgyvendinimą, šalies policijos įstaigų veiklos koordinavimą ir kontrolę kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminio tyrimo atlikimo srityse. Taip pat kuruos Lietuvos kriminalinės policijos biuro Veiklos koordinavimo ir kontrolės, Informacinių technologijų bei Administravimo valdybų darbą.

„Turime naują, energingą, idėjų ir noro dirbti kupiną pavaduotojų komandos narį. Džiaugiuosi už jį ir visą Lietuvos kriminalinės policijos biurą. Itin svarbu būti vadovu, į kurį noriai kreipiamasi pagalbos ir patarimo, tad linkiu kolegiškumo, supratimo ir kuo geriausios kloties“, – pristatydamas naująjį pavaduotoją, sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Vytautas Galiušas dėkojo už palaikymą ir pasitikėjimą: „Esu dėkingas už vadovų išreikštą pasitikėjimą. Toliau dirbsime, sieksime bendrų tikslų ir juos įgyvendinsime. Man itin svarbu, kad dirbtume kaip vienas mechanizmas, varomas bendrų idėjų, lūkesčių ir tikslų“.

Vytautas Gailiušas gimė 1977 m. liepos 20 d. Išsilavinimas – aukštasis universitetinis. V. Gailiušas 2000 m. baigė Lietuvos teisės universiteto magistrantūros studijas, jam suteiktas teisės ir policijos veiklos magistro kvalifikacinis laipsnis.

Tarnybą vidaus sistemoje Vytautas Gailiušas pradėjo 1998 m. Vilniaus rajono policijos komisariato kriminalinės policijos Kriminalinių nusikaltimų tyrimo skyriaus jaunesniuoju inspektoriumi. 2002 m. gruodį buvo paskirtas Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo tarnybos 2-osios valdybos Intelektinės nuosavybės apsaugos poskyrio vyresniuoju inspektoriumi.

2006 m. perkeltas į Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos 2-osios valdybos 1-ojo skyriaus vyriausiojo tyrėjo pareigas, o 2006 m. lapkritį Vytautas Gailiušas buvo paskirtas Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos 2-osios valdybos 1-ojo skyriaus Pinigų padirbinėjimo tyrimo poskyrio viršininku. Nuo 2007 m. Vytautas Gailiušas dirbo Nusikaltimų tyrimo 2-osios valdybos pinigų padirbinėjimo tyrimo skyriaus viršininko pareigose.

2013 m. spalį jis buvo paskirtas Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininku, o 2013 m. tęsė tarnybą Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 2-osios valdybos 2-ojo skyriaus viršininko pareigose. Iki paskiriant Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotoju, Vytautas Gailiušas nuo 2014 m. vasario mėn. vadovavo Specialiųjų užduočių 1-ajai valdybai.

Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą V. Gailiušas buvo ne kartą skatintas: 2010 m. – antrojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“, 2007 m. – konkurso „Metų seklys““ 3-iosios vietos laimėtojas, 2006 m. – trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelas sargas“, 2005 m. – Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko padėka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.