Kauno pareigūnai pasiilgo švelnumo

„Malonėkite ištiesti rankytes, norėčiau jums uždėti antrankius. Nuoširdžiai dėkoju. Ar nespaudžia? Nesijaudinkite, prisėskite, viskas bus gerai“, – nuo šiol turbūt tik taip su pričiuptais nusikaltėliais bendraus Kauno Centro policijos komisariato pareigūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-07-10 06:57, atnaujinta 2017-10-27 02:52

Jie pasiryžę sugriauti storžievio policininko įvaizdį ir kasdieniame darbe atsisakyti įžeidžiančių, piktų ar nepagarbių žodžių, o juo labiau – slaviškos kilmės keiksmažodžių.

Todėl išgirdę neįtikėtinai vaizdingus savo vadovo, Centro policijos komisariato viršininko R.Abugelio žodžius, kuriais jis įvertino netinkamą pavaldinių darbą, šie suskubo skųstis Policijos departamento Imuniteto valdybos tyrėjams.

Komisariato darbuotojams esą sunku atlikti pareigas, kai jie viešai žeminami vadovo žodžių, o komisariato kabinetuose nuolat skamba nešvankios frazės.

Žinoma, juk patys skundo autoriai turbūt visada pagarbiai bendrauja tiek su kolegomis, tiek su sulaikytaisiais, laisvalaikiu studijuoja lietuvių kalbai skirtus mokslo darbus, lanko katalikiškų organizacijų rengiamus etikos kursus.

Baisiausi šių policininkų lūpomis ištarti žodžiai buvo „gyvatė“ ir „rupūžė“, o jų surašytuose apklausos protokoluose klaidų neaptiktų net šviesaus atminimo kalbininkas J.Jablonskis.

Aišku, emocingasis komisaras R.Abugelis irgi perlenkė lazdą bendraudamas su pavaldiniais. Imuniteto valdybos tyrėjai unikalius viršininko pareiškimus, papildytus keiksmažodžių naujadarais, įvertino papeikimu.

O Centro policijos komisariato darbuotojai atliko puikų darbą – pareigūnų bendravimo lygį pakėlė į neįtikėtinas aukštumas.

Dėl kiekvieno iš pareigūno lūpų išsprūdusio keiksmažodžio dabar bus galima drąsiai kreiptis tiesiai į Imuniteto valdybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.