Žuvusio mero kolegos: „Jis buvo darbštus ir jautrus žmogus“

Penktadienį avarijoje Vilniuje žuvo Telšių rajono meras Vytautas Kleiva. Nuo kelio automobiliu nuvažiavęs 55 metų vyras buvo reanimuojamas, bet jo gyvybės išgelbėti nepavyko. Žuvusio mero kolegos teigė, kad ši žinia juos pribloškė, o V.Kleivą apibūdino kaip labai darbštų, nuoširdų ir savo kraštu besirūpinusį žmogų.

Meras V.Kleiva (dešinėje) nevengdavo pats sudalyvauti policijos reiduose.<br>Telšių policijos nuotr.
Meras V.Kleiva (dešinėje) nevengdavo pats sudalyvauti policijos reiduose.<br>Telšių policijos nuotr.
Žuvusį V.Kleivą kolegos prisimena kaip labai darbštų ir jautrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žuvusį V.Kleivą kolegos prisimena kaip labai darbštų ir jautrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mero V.Kleivos žūtis sukrėtė jo kolegas.
Mero V.Kleivos žūtis sukrėtė jo kolegas.
Daugiau nuotraukų (3)

Indrė Vainalavičiūtė

Jul 10, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 11:15 PM

Meras darbo valandų neskaičiavo

Telšių savivaldybės tarybos narys Adomas Domarkas teigė, kad žinia apie mero žūtį buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

„Tai buvo nuostabus žmogus ir žmonių labai gerbiamas meras. Nepažįstu kito tokio žmogaus, koks buvo Vytautas. Man sunku suvokti, kad būtent jam taip nutiko, niekaip negaliu tuo patikėti“, – sunkiai žodžius rinko A.Domarkas.

Pašnekovas pasakojo, kad nėra aišku, kokiais reikalais meras vyko į sostinę: „Jis nuolat važinėjo į Vilnių. Turėjo reikalų ministerijose, Seime. Jis buvo labai aktyvus žmogus ir dirbo negailėdamas savęs. Jis darė viską, kad telšiškiams būtų geriau gyventi, kad gražėtų mūsų miestas. Ir, žinote, jam tai daryti sekėsi.“

Kolegos įspėjo būti atsargiam

A.Domarkas pasakojo, kad su meru ne kartą teko bendrauti ir po darbo valandų: „Susėsdavome kartais vakarais pakalbėti. Jam visuomet skaudėdavo, jei kas nors nesisekdavo ar koks šmeižtas pasirodydavo. Šiuos dalykus jis giliai imdavo į širdį. Ne kartą su kolegomis kalbėjome, kad negalima su juo bendrauti šiurkščiai ar be pagrindo kuo nors kaltinti, nes šis žmogus labai dėl to išgyveno. Juk visko būna tiek asmeniniame gyvenime, tiek politikoje“, – kalbėjo pašnekovas.

V.Kleiva kartkartėmis pasiguosdavo kolegoms, kad kartais numigti pavyksta vos kelias valandas – taip jis reaguodavo į stresą. „Tikiu, kad jis sakė teisybę, nes kartais net į smulkmenas žvelgdavo jautriai. Jis neskaičiavo darbo valandų, jis dirbdavo daugybę valandų ir buvo nesvarbu, ar darbo diena, ar savaitgalis“, – sakė tarybos narys.

Meras vairuotojo paslaugomis naudojosi retai, teigė norintis pataupyti savivaldybės lėšas. „Jam ne kartą sakėme, kad į Vilnių kelias ilgas, nuovargis, rudenį vakarai tamsūs, bet jis atsakydavo, kad nereikia, gali nuvažiuoti pats. Sakydavo, kad vairuodamas pagalvoja apie darbus“, – kalbėjo A.Domarkas ir pridūrė, kad su V.Kleiva kartu Telšiuose darbavosi daugiau nei 15 metų.

Su visais mokėjo rasti kalbą

Lietuvos socialdemokratų Telšių skyriaus Jaunimo sąjungos pirmininkas Tomas Katkus teigė, kad liūdnos žinios iš sostinės Telšius pasiekė labai greitai.

„Dar ilgai Telšiai neturės tokio mero, koks buvo Vytautas. Tai buvo labai charizmatiškas žmogus, visus išklausydavo. Jam nebuvo skirtumo, ar kalbėtis su kaimo močiute, ar su kokiu verslininku, aukšto lygio politiku. Jis su visais mokėjo rasti kalbą, skubėjo visiems padėti“, – sakė jis.

Prezidentė ir premjeras pareiškė užuojautas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą dėl Telšių mero V.Kleivos žūties. 

„Telšiai neteko ištikimo, daugybę metų savam kraštui atsidavusio žmogaus – mero Vytauto Kleivos. Tai buvo darbštus ir sąžiningas, rinkėjų pasitikėjimą pelnęs politikas“, – sakoma penktadienio pavakarę išplatintoje prezidentės užuojautoje. 

Dėl netekties šalies vadovė pareiškė užuojautą V.Kleivos artimiesiems, Telšių miesto gyventojams ir visiems jį pažinojusiems žmonėms. 

Socialdemokratų lyderis premjeras A.Butkevičius savo užuojautoje pažymi, kad V.Kleiva buvo ilgametis Lietuvos socialdemokratų partijos narys, „kupinas idėjų ir atkaklumo jas įgyvendinti, visada pasiryžęs padėti žmonėms“. 

„Toks bičiulis Vytautas Kleiva ir išliks visų mūsų atmintyje“, – rašoma paskelbtoje premjero užuojautoje. 

Vyko į ministeriją

Į Vilnių meras buvo atvykęs susitikti su sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte. 

Socialdemokratas V.Kleiva mero pareigas ėjo antrą kadenciją. Jis taip pat buvo Socialdemokratų partijos Telšių skyriaus pirmininkas. 

Po Telšių rajono mero žūties turės būti rengiami nauji rinkimai. Įstatymas numato, kad vienmandatėje rinkimų apygardoje atsiradusiai laisvai savivaldybės tarybos nario – mero vietai užimti rengiami nauji rinkimai. Jie turi būti surengti ne vėliau kaip per šešis mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.